Altepe: “Batum’un mutluluğu Bursa’nın da mutluluğudur”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği tarafından Batum’da düzenlenen iftar programına katıldı.

Altepe: “Batum’un mutluluğu Bursa’nın da mutluluğudur”

Başkan Altepe’ye Batum ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahreddin Yıldırım ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy da eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iftarda yaptığı konuşmada, Bursa’nın her zaman Batum’un yanında olduğunu söyleyerek, “Batum’da kendimizi evimizde hissediyoruz. Batum, bizim dost ve kardeş topraklarımız… Gürcistan, Türkiye’nin en büyük dost devletlerindendir. Batum ile Bursa ve Türkiye ile Gürcistan arasında  dostluk köprülerini kurmak için aynı sofrayı paylaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, Batumluların da ülkelerinde huzur içinde yaşamalarını arzuladıklarını belirterek, “Batumluların kendi inancını, kültürünü en güzel şekilde yaşamaları bizim için çok önemli. Batum’un mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur” dedi.

“BATUM’UN REFAH SEVİYESİ YÜKSELSİN

Başkan Altepe, Gürcistan’ın da daha hızlı kalkınmasını istediğini ifade ederek, “Batum daha güzel olsun ve burada yaşayanların da refah seviyesi yükselsin. Türkiye ile de işbirlikleri artsın. Bursa olarak Batum ile birlikte gelişmekten, aynı kaderi paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız. Bu diyaloğu artıralım. Gürcistan ve Batum ile Bursa ve Türkiye arasında bu bağları daha da kuvvetlendirelim istiyoruz” dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının önemine değinen Başkan Altepe, “Ramazan, mübarek ay… Güzelliklerin yaşandığı, rahmet ve bereket ayında kardeşliğimiz artsın. Tüm coğrafyalar da ramazanın bereketinden nasibini alsın, en güzel şekilde bayramı yapalım” şeklinde konuştu.

İftar programında Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı ve Acara Eski Müftüsü Kemal Zurab Tsetskhladze, Başkan Altepe’ye Batum ziyaretinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Başkan Altepe, ziyaretinde Batum’u da gezdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X