Altepe: ‘Cephanelik’te imar talebimiz yok’

Nilüfer’deki Cephanelik alanının imara açılacağı yolundaki söylentilere Başkan Altepe son noktayı koydu. Nilüferlilerin yüreğine su serpen Altepe, “Cephanelikle ilgili herhangi bir imar talebimiz yok. Bizim tek amacımız Tophane’deki Bey Sarayı’nı ortaya ç

Altepe: ‘Cephanelik’te imar talebimiz yok’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan Mayıs ayı oturumunda Beşevler’de bulunan Cephanelik alanı gündeme geldi. O bölgenin uzun süredir kamuoyunda imara açılacağı söylentilerinin bulunduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konuda Büyükşehir’den net bir açıklama beklediklerini söyledi.

“İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Nilüfer’in Beşevler mahallesinde yer alan ve 1. Derece Doğal Koruma Alanı’nda bulunan Cephanelik bölgesinin imara açılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. 

Burası Büyükşehir Belediyesi’nin insiyatifinde olmadığını ve zaten askeri bölge olduğu için de giremedikleri bil bölge olduğunun altını çizen Altepe, ‘Burası imara açılacakmış gibi bir yanıltma var. Bizim burasıyla ilgili imar talebimiz yok. Biz bir sey istemiyoruz. Bizim tek talebimiz Ordu Evi’ni taşımak ve Tophane bölgesindeki Bey Sarayı’nı ortaya çıkarmak. Orası askeriyenin insiyatifinde bir alan. ‘Orduevi oraya olur mu?’ dediler. Bizimle alakası yok. Ama duyduk ki Nilüfer Belediyesi’nin bir talebi var. Nilüfer Belediyesi, Cephanelik’e fizik tedavi merkezi, sosyal tesisler, yüzme havuzu, güvenlik binası, tenis kortu ve soyunma odası inşa etme talebinde bulunmuş. Bununla ilgili evraklar var elimizde” diye konuştu.

ATALAY UNUTULMADI…

Oturumda ayrıca, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Büyükşehir ve Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Atalay da anıldı. Atalay için oturumun başında saygı duruşunda bulunulurken, CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, konuşmasında gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Şerfettin Atalay’ın ismini ilçelerinde yaşatacaklarını belirterek, yapılan projelerinden birine adını vereceklerini söyledi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X