Altepe: Emin adımlarla ilerliyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda örnek alınan “marka şehir Bursa” hedefinde emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, BUSKİ kanalıyla altyapıda büyük yatırımlara imza attıklarını vurguladı.

Altepe: Emin adımlarla ilerliyoruz

BUSKİ Yönetim Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanlığında toplandı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, BUSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yıldız, Osman Zengin ve Fuat Gedik’in katılımıyla bir araya gelen BUSKİ Yönetim Kurulu, BUSKİ’nin çalışmalarını mercek altına aldı. Şehir mimarisinden sosyal hizmetlere, sportif faaliyetlerden kültürel etkinliklere kadar pek çok alanda örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, altyapıda da Bursa’yı ileriki yıllara taşıyacak önemli projelere imza attıklarını vurguladı.

Altyapı çalışmalarını BUSKİ eliyle gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, “Her alanda örnek alınan ‘marka şehir’ hedefiyle çıktığımız yolda büyük projeler gerçekleştirdik. Modern ve estetik şehircilik anlayışının, sağlıklı altyapı üzerine inşa edilecek uygulamalardan geçtiğine inanıyoruz. Bu anlayıştan hareketle, altyapı çalışmalarına büyük önem verdiğimizi dile getirmek istiyorum. BUSKİ Genel Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği çalışmalarla, Bursa’yı ileriki yıllara taşıyacak önemli projelere imza attık. Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininden sorunsuz altyapı ağının oluşumuna kadar altyapı kavramına giren bütün konularda örnek alınan yatırımlar gerçekleştirdik. BUSKİ Genel Müdürlüğümüzün su yönetimi ve sağlıklı su sevkiyatında gösterdiği büyük başarı, Bursa’yı çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında gelmesini sağlayan etkenlerin başında gelmektedir. Kanalizasyon hatlarının yıllar sonrasının ihtiyacına yanıt verecek biçimde inşası, atık su arıtma tesislerinin ihtiyaca yanıt verecek düzeyde tam kapasite çalışması ile yenilerinin devreye alınmasında gerçekleştirilen çalışmalar ve dere yataklarının ıslahı, ‘yaşanabilir Bursa’ ilkemizin tezahürleri arasında yer alan önemli altyapı uygulamalarımız arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Bütün Şehir Yasası’yla, Bursa’nın tamamının büyükşehir sınırlarına dahil olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyükşehir sınırlarına katılan 10 ilçede altyapı çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi.

Bu kapsamda ilçelerdeki altyapı ağının yenilenmesi ve rehabilitasyonu çalışmalarında, 2014’ten bu yana 1 milyar TL’ye yaklaşan yatırım gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Altepe, yakın bir gelecekte ilçelerdeki kayıp kaçak su oranını merkezdeki gibi yüzde 22’ler seviyesine indirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X