Altepe, engellilere iftar verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleriyle, Merinos AKKM’de düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Altepe, engellilere iftar verdi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bursa’da yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerini anlamlı bir organizasyonda buluşturan iftar, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuayesinde gerçekleştirildi. Geleneksel olarak düzenlenen iftar, bu yıl 4. kez gerçekleştirildi. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı iftarda, birlik ve beraberliğin en güzel örneği yaşandı. Duygusal anlara sahne olan iftara aileleriyle birlikte katılan engelli vatandaşlar, Ramazan’ın huzurunu doyasıya yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, anlamlı buluşmada Ramazan ayının Bursa’da en güzel şekilde yaşandığına dikkati çekti. Başkan Altepe, Ramazan’ın anlamına da değinerek, “Ecdadımız bize ne güzel emanetler miras bırakmışlar. İftarlar, sahurlar yapıyor, kandilleri ve bayramları kutluyor, sünnet cemiyetleri yapıyoruz. Zannetmeyin ki bunlar tüm milletlerde var… Bunlar bize has gelenekler, bunlar büyük ecdadın bizlere emaneti… Bizler de ecdadımızın tüm emanetlerine, bu güzel kültüre ve bu güzel dinimize sahip çıkacağız, onların yolundan yürüyeceğiz” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın değerleriyle geleceğe taşındığını da ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan Bursa’yı imar ederken, aynı zamanda insanımıza yönelik çalışmalarımız da sürüyor. ‘Önce insan’ diyen bir anlayışla hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Toplumumuzun her kesimine yönelik her alanda örnek çalışmaları Bursa sergiliyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin her konuda vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Bizler insanımıza sahip çıkıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle vatandaşımıza hizmet etmek bizim için büyük mutluluk. Hedefimiz, Bursa’da yaşayan herkesi mutlu etmek, her türlü hizmeti verip, engelli vatandaşlarımızın da hayatlarını kolaylaştırmaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, engelli vatandaşların Bursa’da sosyal yaşamda rahatça yer alabilmeleri adına yapılanlardan da örnekler vererek, “Şehri engelli vatandaşlarımız için dizayn ediyoruz. Engelli hemşehrilerimizin şehrin imkanlarından istifade edebilmeleri ve hayatlarının kolaylaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyacı olanlara da evlerinde her türlü desteği sağlamak ve moral vermek için yoğun faaliyet halindeyiz. İlklerin şehri Bursa, her yönüyle örnek olacak” dedi.

Engellilerle ilgili büyük adımlar attıklarını anlatan Başkan Altepe, engelli vatandaşlara yönelik merkezlerin sayısının artacağını, sıkıntılarının çözüleceğini, engelli bireylerin sosyal hayatın içine daha çok katılmaları ve daha fazla üretebilmelerini sağlayacak çalışmaların da süreceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X