Altepe halat üstünde bisiklet sürdü

Bilim ve Ticaret Merkezi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan’dan hem devam eden projeler hakkında bilgi aldı hem de yeni deney düzeneklerini denedi.

Altepe halat üstünde bisiklet sürdü

Özellikle adrenalin tutkunlarının ilgi odağı haline denge bisikletini bir süre yerden inceleyen Başkan Altepe, daha sonra yukarıya çıkıp, bisikleti kullandı. 

BTM’nin Bursa ve çevresinde önemli bir eksikliği giderdiğini her gün yüzlerce öğrencinin merkeze gelerek okulda gördükleri pratik bilgileri uygulama imkanı bulduğunu belirten Başkan Altepe, “Bizim temel hedeflerimizden biri de daha önce ithal ettiğimiz bu düzeneklerin Bursa’da yerli olarak üretilmesini sağlamaktı. Artık bunu da başardık. İşte denge bisikletimiz yerli olarak üretildi. Sanayimizin bu deney düzeneklerini de üretecek durumu gelmesi bizim için çok sevindirici” dedi.

BTM’nin yeni deney düzeneklerinden biri olan denge bisikleti de tamamen yerli üretim olurken, adrenalin tutkunlarının büyük ilgisini görüyor. Yerden yaklaşık 10 metre yüksekliğe gerilen çelik halat üzerindeki denge bisikleti, dengenin kaybolması halinde 90 derece yan yatabiliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X