Altepe: Kadınlar geleceği inşa eden mimarlardır

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle gerçekleştirilen ‘Şehr-i Kadınlar Buluşması’nın açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kadınların geleceği inşa eden en değerli mimarlar olduğuna vurgu yaptı.

Altepe: Kadınlar geleceği inşa eden mimarlardır

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlenen ‘Şehr-i Kadınlar Buluşması’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılan törenle başladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Bursa’da, trafik kazasında 7 emekçi kadın işçinin yaşamını yitirmesi nedeniyle buruk yaşandığını söyledi. 

Kazada hayatını kaybeden kadın işçilere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Altepe, konuşmasında, “Cennet anaların ayağı altındadır. Toplumun temel taşı kadınlar, hayatın rengi, geleceğimizi inşa eden en değerli mimarlardır” dedi.

KADINLARA YÖNELİK PROJELER

Başkan Altepe, Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kadınlara yönelik önemli projeler yapıldığını hatırlatarak, “Türkiye’nin istenilen noktaya gelmesinde, kadınlar, toplumsal hayattaki yerlerini alsınlar istiyoruz. Kadınların sosyal ve ekonomik yönden kalkınmalarını ve çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmelerini önemsiyor ve bu noktada atılması gereken adımları atıyoruz. Bursa Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kadın Erkek Eşitliği birimlerimizde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. ‘Kadına şiddeti reddet’, ‘çocuk gelinler’ ve ‘doğumuna sahip çık’ gibi projelerle toplumsal önem taşıyan konulara hassasiyetle yaklaşıyor ve yapılması gerekenlerle ilgili en doğru adımları atmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“KADINLAR ÖRNEK OLUYOR”

Kadınların gündelik yaşamını kolaylaştıran çalışmalardan da örnekler veren Başkan Altepe, “Türkiye, hedefleri olan ve büyüyen bir ülke. Bu noktada eğitime önem vermeliyiz. Kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesi, toplumu en güzel şekilde şekillendiren annelerimizin birikimi ve güzel tavırları çocuklarımıza yansıyacak ve onlar da geleceğimizi oluşturacaktır. Kadınların her alanda birikimli olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. Bursa’da kadınların gurur duyulan çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, programda hazırlanan 45 stantta kadın derneklerinin el emeği ürünlerini sergilediklerini ifade ederek, “Güzel işler yapan, aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar, örnek oluyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X