Altepe: Kaliteyi üretip dünyaya satacağız

Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri doğrultusunda Yenişehirli çiftçilere hibrit biber fidesi dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Hedefimiz üreticinin yüzünün gülmesi, daha fazla kazanması” dedi.

Altepe: Kaliteyi üretip dünyaya satacağız

GÜRHAN ADANA

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Çiçeközü Mahallesi’ndeki iftar yemeğine katıldı. Altepe, iftar öncesi ilçe merkezinde çiftçilere hibrit biber fideleri dağıttı. 11 çiftçiye toplam 114 bin adet hibrit biber fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. 

Üreticiye destek olduklarını belirten Altepe, kaliteyi ve verimliliği artıracak, ihracatı destekleyecek adımlar attıklarını kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Üretim her alanda gelişmelidir. Burada üretilenler, dünya pazarlarında da yer bulabilmelidir. Ekiplerimiz çalışıyor, dünya pazarlarında yer bulabilecek ürünler belirleniyor. Bugün, mostar marka özel bir hibrit biber fidesi dağıtıyoruz. Bu fide daha kaliteli, verimlilik artacak. Hedefimiz üreticinin yüzünün gülmesi, daha fazla kazanması. Bu örnek bir proje. Kaliteyi üreteceğiz, dünya pazarlarına satacağız. Yenişehir ovasında üretimin her alanda gelişmesi için çalışmalarımız sürüyor’ dedi.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bursa yolu üzerindeki süt işleme tesisinin de Ramazan Bayramı sonrası üretime geçeceğini açıklayan Recep Altepe ‘Yenişehir’e gelirken, bu tesise uğrayıp inceledim. Çok güzel bir tesis olmuş. 2 milyon liranın üzerinde bir harcama yaptığımız bu tesiste Ramazan Bayramı’ndan sonra üretime başlayacağız’ diye konuştu.

Daha sonra 11 üreticiye 114 bin adet hibrit fide dağıtıldı. Projede yer alan yetiştiricilere sözleşmeli üretim modeliyle satın alma garantisi verilirken, üretilen biberler Tarım A.Ş. tarafından ihraç edilecek. Dağıtılan fidelerin maliyetinin 3’te 2’sini Tarım A.Ş., kalan kısmını da çiftçiler karşılarken, çiftçiler ödemeyi hasat döneminde yapacak.

GELECE DAHA HIZLI YÜRÜYECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe daha sonra Çiçeközü Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Altepe, ‘Geleceğe daha hızlı yürüyeceğiz. Bursa örnek oluyor. Yenişehir’in merkezinden kırsalına kadar tümüyle gelişmesi ve kalkınması için her alanda destekliyoruz. Çiftçinin daha güzel üretim yapması, ürünlerini daha iyi pazarlayabilmesi ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çiçeközü’nün de beklentileri var, onları da aldık. Yolun yapılmasından altyapıya kadar ihtiyaç duyulan eksikleri tamamlayacağız. Gençlerin ihtiyacı olan spor sahasını da inşallah yapacağız. Yenişehir canlansın, tarımda, ticarette, turizmde ve sanayide ne gerekiyorsa güzel işler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X