Altepe: Meydanı nereye yapacağız?

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyum meydanı ile ilgili yargı kararını eleştirerek, “Bize yer gösterin nereye yapalım meydan? Bursa’da meydan yeri bulmak kolay mı” dedi.

Altepe: Meydanı nereye yapacağız?

SEYİT GÜNDOĞAN 

Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin Atatürk Stadı ile birlikte Atatürk Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinin yıkımını öngören plan değişikliği kararını durdurması Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis üyelerine stadyum meydanına ilişkin dosyanın yargı kararı hakkında üyelere bilgi verdi.

 

Maddeyle ilgili ilk sözü alan MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, değişikliğe mecliste görüşürken de itiraz ettiklerini hatırlatırken, CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ da, endişelerini sıralarken, stadyumunu tarihi yapısının korunması gerektiğini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, stadyumun taş duvarları, kapalı tribünü, sahası ve tüm nostaljik yapısının korunması gerektiğini ifade ederek, “Meydan için farklı bir yer bulunabilir. Gökdere veya Heykel’de meydan yapılabilir. FSM’deki hastane alanı meydan olarak düzenlenebilir. Ya da Merinos kavşağı alta alınarak bu bölgede bir meydan düzenlemesi yapılabilir” diye konuştu. 

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı oturumda muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Altepe, “Öyle sallamak kolay. Mitingleri nerede yapacağız? Bize yer gösterin nereye yapalım meydan?  Bursa’da meydan yeri bulmak kolay mı? Biz kente bir meydan kazandırmak istiyoruz ama siz itiraz ediyorsunuz” dedi.

 

YALOVA YOLU’NA PRESTİJLİ PROJE

Öte yandan Altepe, Yalova Yolu’nda Beşyol ile Kent Meydanı arasında kamulaştırma yaptıklarını kaydederek, bu bölgede Bursa’nın en büyük Türkiye’nin sayılı kentsel dönüşümlerinden birini gerçekleştireceklerini söyledi. Tapular ellerine geçtikten sonra yıkımlara başlayacaklarını vurgulayan Altepe, “O bölgeye özel bir hastane ihtiyacı var. Diğer kurum binalarıyla birlikte prestijli binalar da yapacağız” diye konuştu. Altepe, T2 hattının proje ihalesinin tamamlandığını, sözleşmenin de birkaç gün içinde imzalanacağını kaydetti. 

Altepe ayrıca, halk otobüslerinde kullanılan ve hava kirliliğine neden olan 10 numara yağın bundan böyle Bursa’da kullanılmayacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X