Altepe: Tek hedefimiz üreticinin kazanması

İznik’in Boyalıca Mahallesi’nde projelendirilen ürün toplama merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tek hedeflerinin üreticinin kazanması olduğunu söyledi.

Altepe: Tek hedefimiz üreticinin kazanması

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’la birlikte Boyalıca Mahallesi’nde projelendirilen ve köylünün ürününü daha iyi fiyatlardan kolay pazarlamasını sağlayacak merkezde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da üretimin artması ve üreticinin kazanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Altepe, köylü ve çiftçinin onlarca yıldır beklediği yatırımları ilçe belediyelerinin desteğiyle bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi. 

BÖLGE HALİ NİTELİĞİNDE

Boyalıca’ya kazandırılan ürün toplama merkezinin İznik Gölü’nün kuzeyinde yer alan önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Burada bin 500 metrekaresi çatı altı, 500 metrekaresi de bina olmak üzere toplamda 2 bin metrekare alanı yeniden düzenliyoruz. İnşaat tamamlandıktan sonra insanımız meyve ve sebzelerini burada toplayacaklar. Ürünlerini burada değerlendirecek, dünya pazarlarında yer bulacaklar. Ham zeytinlerin satışları da burada yapılacak. Burası bölgenin hali niteliğinde olacak” dedi. 

Büyükşehir olarak tarım sektöründe yaptıkları yatırımlarda tek hedeflerinin, üreticinin daha fazla kazanması ve ürün kalitesinin sağlanması olduğunu belirten Altepe, Boyalıca Ürün Toplama Merkezi’nin de aynı hedef doğrultusunda yapıldığını kaydetti. Altepe, “Yaklaşık 1 buçuk milyon TL’yi bu iş için harcamış oluyoruz” diye konuştu. 

GEREKİRSE GENİŞLETİLECEK

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, ürün toplama merkezinin yakın zamanda hizmete sunulacağını açıkladı. Tesisin içerisinde 10 bölüm planlandığını ve mekanın büyümeye müsait olduğunu ifade eden Sargın, “Eğer ihtiyaç olursa, burayı önümüzdeki yıllarda daha da genişleterek halkımızın hizmetine sunacağız. Tarımda da öncü olmak istiyoruz. Tarım ürünlerinin değerini bulması için Boyalıca, Kaynarca, Tacir ve Mahmudiye’de olduğu gibi bu tür tesislere öncelik veriyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X