Altepe: ‘Türk Milleti’nin kim olduğunu gösterdik’

Ellerinde Türk bayraklarıyla onbinlerce Bursalı, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı doldurdu. Demokrasi’nin Yenikapı’sındaki coşku Bursa’da da yaşandı.

Altepe: ‘Türk Milleti’nin kim olduğunu gösterdik’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde, tüm şehrin 23 gündür demokrasiye sahip çıktığını ve Türk Milleti’nin ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdiğini söyledi. Başkan Altepe, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberlikle yoluna devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

İstanbul Yenikapı başta olmak üzere 81 ilde düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’, Bursa’da da coşkulu görüntülere imza attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi yaptığı ‘sokaklara çıkıp, devletinize sahip çıkın’ çağrısının ardından meydanları hiç boş bırakmayan Bursalılar, demokrasi nöbetinin 23. gününün geride bırakılmasının ardından bugün de ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı hıncahınç doldurdu.

 

“Türk Milleti’nin kim olduğunu gösterdik”

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinin ardından kesintisiz olarak Bursa Demokrasi Meydanı ve ilçelerde düzenlenen demokrasi nöbetlerinden hiç ayrılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde de Bursalıları demokrasiye sahip çıktıkları için tebrik etti. Tüm Türkiye’nin 15 Temmuz’dan beri meydanlarda ülkelerine ve demokrasiye sahip çıktığını hatırlatan Başkan Altepe, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra yani Türkiye Cumhuriyeti devletine, hükümetine, ülkemize yapılan bu darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı’mızın emriyle meydanlara çıkmıştık. Bugün de güzel bir tablo var. Bursa’da, Şehreküstü’nde, Bursa’nın kalbinde her siyasi görüşten, her köşeden, her renkten memleket sevdalıları burada.. Dostlarımız seviniyor, düşmanlar üzülüyor. Kıskananlar çatlasın… Güzel Bursa’nın devletine, milletine, vatanına, bayrağına nasıl sahip çıktığını burada herkes gördü. Türk Milleti’nin kim olduğunu gösterdik. Bu büyük milletin ne kadar büyük olduğunu gösterdik” diye konuştu.

 

“Kahraman halk destan yazdı”

Başkan Altepe, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bu bir kalkışmadır” deyişi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Devletinize, milletinize sahip çıkın” çağrısıyla sokaklara çıkıldığını hatırlatarak, FETÖ üyelerinin 40 yıldır tüm kurumlara sızıp hain yetiştirmiş ve dünya güçlerinin taşeronu olduğunu söyledi. Başkan Altepe, konuşmasında darbecilere seslenerek “Sen ancak maşa olursun. Başka bişey olmazsın. Bu yüce millet, ihaneti en güzel şekilde bastırdı. Kahraman halk destan yazdı. Ne mutlu bizlere, böyle güzel bir millete ve dine mensubuz. Bursa olarak güzel bir imtihan verdik. Sultanlar şehri Bursa, her zaman bu şehre, davasına, miletine sahip çıktı” diyerek Bursa’da ne zaman bir saldırı olsa bombaların saldırıyı yapanlarda patladığını söyledi.

 

“Bu bir tarihtir, anıtlaştıracağız…”

Başkan Altepe, gece gündüz demokrasi nöbetinde olduklarını dile getirerek, “23 gecedir buradaydık. 23 gün sabah namazlarına kadar buradaydık, gün aydınlanncaya kadar nöbet bekledik. 23 gün boyunca ülkemizi, vatanımızı bekledik. Bu bir tarihtir, anıtlaştıracağız… Meclisimizde de onaylandı, burası artık ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ hayırlı uğurlu olsun…” dedi..

Başkan Altepe, şehrin her köşesine demokrasi şehitlerinin fotoğraflarının asılacağını da söylediği konuşmasında, “Bizler, her zaman vatanımıza sahip çıkacağız. Bizler hep davamıza sahip çıkacağız, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız. Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam edecek” dedi.

Başkan Altepe, Türkiye’nin dünya mazlumlarının yanında olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala: “Türk Milleti ile gurur duyuyoruz”

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise konuşmasına İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyarak başladı. Bakan Ala, aziz milletin gövdesini tanklara siper ettiğini söyleyerek, “Milletin iradesinin temsilcisi olan TBMM’yi bombalayanlara gökyüzünü dar eden milletim alnından öpüyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum, ne desem azdır. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Ben bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Kendi iradesinin arkasında Uludağ gibi duran kardeşlerim, 15 Temmuz’da demokrasi yeniden yazıldı. Artık 15 Temmuz öncesi demokrasi ve 15 Temmuz sonrası demokrasi olarak tarih yazılacak. Milletimiz, bu ülkenin Çanakkale ruhunun ayakta olduğunu gösterdi. Elinizde tuttuğunuz her bayrak, şehitlerimizi simgeliyor. Bu ülke onların bize emanetidir. Fikri hür, irfanı hür milletiz… Bu milletin geleceğini çalamazlar, bu ülkeyi tarih sahnesinden asla silemeyecekler” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi Allah’ın yardımı, milletinin iradesi ile medyanın duruşunun da önemine vurgu yapan Bakan Ala, “Biz biliyoruz ki, makamı da rütbeyi de veren sizsiniz, milletimizdir… Bu ülke daha ileriye gitsin diyen millete bu nasıl bir ihanettir? O kadar aşşıdalar ki hiçbir kelime bu kadar alçalmıyor… Böyle bir ihanet olabilir mi? 15 Temmuz’dan beri 79 milyon insan yek vücut oldu. Büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Sabır göstermekte zorlanıyoruz. 15 Temmuz’da millet yönetime el koydu. Tebrik ediyorum, Allah razı olsun… Bundan sonra darbeye teşebbüs eden her ahmak bilsin ki milletin iktidarı ancak sandıkta değişir” şeklinde konuştu.

 

Bursa Valisi İzzettin Küçük: “İleriye doğru yürüyeceğiz”

Bursa Valisi İzzettin Küçük de konuşmasında, “Ulu şehrin aziz insanları, sizleri tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesinde üzerinize bayrağınızı alarak sokaklara ve meydanlara çıktığınız için sizlerle gurur duyuyoruz. Vatanı çalamadılar. Evladını da yanına alarak dolu tankın önüne çıkan aziz milletin hatıralarının önünde sagıyla eğiliyorum. Birlik ve beraberliğimiz önemli, bir arada birbirimizin yanında olmamız lazım. İleriye doğru yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise 15 Temmuz’dan bu yana milletin Çanakkale ruhunun gücünü gösterdiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X