Altepe: Yaşlılar tecrit edilmemeli

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı yaşlanmanın en güçlü silahının yaşlılar için tecridin önlenmesi olduğunu söyledi.

Altepe: Yaşlılar tecrit edilmemeli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle organize ettiği Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu, Bursa’da başladı.

2 gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel yönetimlerin sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi için yeterli desteği sunacak sosyal ve ekonomik politikalar geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yaşlı insanların sağlık ve esenliğini artırmak için kullanılabilecek en güçlü stratejilerden birisi de yalnızlık ve tecridin önlenmesidir. Tüm sektörlerle birlikte şehirlerin yaşlı dostu hale getirilmesine yönelik uygulamaların yapılması ve bu politikaları destekleyen ulaşım, mahalle ve kent planlaması, mali politikalar, risk faktörlerine yönelik halk sağlığı ve konut imkanlarının geliştirilmesidir” dedi.

4 STRATEJİK ÇALIŞMA

Yerel yönetimlerin bir insanın doğumundan ölümüne kadar hayatının geçtiği tüm alanların kalitesinden ve bu alanların toplum sağlığına etkisinden sorumlu olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Yaşlılık konusunda 4 stratejik çalışma alanı olduğuna inanıyoruz. Bunlar; yaşamın tamamını kapsayan sağlıklı yaşlanma, yaşlanan nüfus için sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi, yaşlılara destekleyici ortamların sunulması ve daha iyi sağlık için araştırma çalışmalarının sürdürülmesidir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X