Altepe’den Bakan Yardımcısı Çelik’e yerli üretim brifingi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e Bursa’da gerçekleştirilen yerli üretim faaliyetlerini anlattı.

Altepe’den Bakan Yardımcısı Çelik’e yerli üretim brifingi

Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Bursa ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Çelik ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki makamında görüşen Altepe, Bursa’nın değerlerinden ve üretime katkısından bahsetti.

Yerli üretim çalışmaları hakkında Bakan Yardımcısı Çelik’e bilgi veren Başkan Recep Altepe, “Bursa, dünyanın hızlı gelişen 4. büyük şehri. Sanayii, tarımı, ticareti ve turizm değerleriyle de artık her alanda dünya gündemine gelen Bursa, üretimde de öncü. Güçlü şehirlerle güçlü bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüzden de yüksek katma değerli ürünlerin yerli olarak üretilmesini önemsiyoruz. Raylı sistem araçlarından tramvay ve metro vagonu üretimlerinin burada yapılması, hem paranın yurtiçinde kalması, hem daha ucuza mal edilmesi, hem de servisin burada sağlanabilmesi çok önemli” diye konuştu.

Recep Altepe, şu anda 60’ı metro vagonu, 12’si de tramvay olmak üzere toplam 72 vagonun üretimde olduğunu hatırlatarak bu üretimden yaklaşık 440 milyon TL (440 trilyon) kâr sağlandığını ve üretimlerin de üstün kaliteli olduğunu sözlerine ekledi.

Hasan Ali Çelik ise, Bursa’da önemli hizmetler yapıldığını kaydederek, çalışmalarından dolayı Altepe’yi tebrik etti. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Başkan Recep Altepe, Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e Bursa işi el yapımı kılıç hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X