Altepe’den başkanlara güvenlik uyarısı

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’a yapılan silahlı saldırıyı kınayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanlarını mevcut güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda uyardı.

Altepe’den başkanlara güvenlik uyarısı

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’a yapılan silahlı saldırıya değinen Başkan Altepe, ağır yaralanan ve hayat mücadelesi veren Yıldız’a Allah’tan acil şifalar diledi. 

Başkan Altepe, konuşmasında belediye başkanlarını güvenliğin artırılması konusunda uyardı. Hayatta her zaman her şeyin yaşanabileceğini, toplumun temsilcileri konumunda bulunan belediye başkanlarının sebepsiz de olsa sürekli risk altında bulunabildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Belediye binalarında giriş ve çıkışların daha güvenli olması gerekiyor. Bu konuda tolerans gösterilmemesi gerekiyor. Sorunlu kişilerin elini kolunu sallayarak makamlara girememesi gerekiyor. Eğer tedbir almazsak, üzücü olaylar artabilir” diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ ise, hain saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, “Bu saldırı hepimizi üzdü. Kişilerin sağlığı her şeyden önce gelir. Biz CHP olarak Gürsu’daki tüm seçim çalışmalarımızı durdurduk. Gürsu Belediye Başkanımızın da bir an evvel sağlığına kavuşmasını istiyoruz” dedi.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de, yapılan saldırıyı esefle kınadıklarını söyledi.

TRAMVAY CADDELERİNE DÜZENLEME

Meclis toplantısında, tramvay hat planları üzerinde yer alan Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’yle İncirli Caddesi’nde cephe sağlıklaştırma ve otoparklar yapılmasına ilişkin karar da alındı. 

Cadde üzerindeki binalarda bedelinin yüzde 65’i belediyeye yüzde 35’i de mülk sahiplerine yansıtılacak cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla trafiği rahatlatacak düzenlemelerin yapılacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Tayyareci Mehmet Ali ile İncirli caddelerinde 100 TL’lik eve 150 TL vererek kamulaştırmasını yapacağız. Bölgeyi otoparklarla donatacağız. Buralara sağlı sollu tramvay hatları döşeyeceğiz. Bizim derdimiz, Atatürk Caddesi gibi buraları da kalkındırmak. Seçkin mağazaların şube açmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X