Altepe’den Bilim Şenliği’ne davet

Bilime gönül veren 7’den 70’e herkesi Merinos Park’ında bugün başlayacak olan 5. Bilim Şenliği’nde buluşmaya çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Türkiye ve dünyada bu kadar geniş kapsamlı başka bir bilim şenliği daha yok. Kreatif, bilime gö

Altepe’den Bilim Şenliği’ne davet

OLAY TV’de İhsan Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Olay’ın İçinden” programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5. Bilim Şenliği ve yerel üretimle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu yıl ki şenliğin ana temasını ‘Çevre ve Enerji’ başlıkları oluşturduğuna dikkat çeken Altepe, proje yarışmasına bin 360 başvuru yapıldığını, 4 farklı kategoride 50 projenin finale kaldığını söyledi. 

Altepe, tarihi birikimi, doğal zenginlikleri, tarım, turizm, sanayi ve ticaret alanında lokomotif kent olan Bursa’nın, bilimsel anlamda da ülkenin geleceğine damgasını vuracağını söyledi. Bursa’nın bilim konusunda öncülük yaptığının altını çizen Altepe, “Birikimli, vizyonel, kreatif, icat çıkaran mucitler yetiştirme hedefiyle kurduğumuz Bilim ve Teknoloji Merkezimiz sadece Bursa’ya değil tüm Türkiye’ye hitap eden bir merkez haline geldi” diye konuştu. 

Bilimi toplumun her kesimine, sokağa yaymak istediklerini vurgulayan Altepe, “Bilim Şenliği’ne katılım her yıl daha da artıyor Geçtiğimiz yıl şenliğimizi 150 bin kişi ziyaret etti. 39 bin kişi atölye çalışmalarına katılarak bizzat uygulama yapıp, yaptıkları ürünlerini yanlarına aldı. Tamamen üretime dönük atölye çalışmalarının olduğu böyle bir şenlik Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bu yıl da Türkiye’nin her yerinden yoğun bir katılım oldu. Proje yarışmasına bin 360 başvuru oldu. Bu yıl da oldukça geniş kapsamlı bir yenilik hazırladık. 

Fransa ve İsviçre’den gelecek ekipler, bilimsel gösteriler yapacak. THY’nin Boing A320 uçak simülatörü, uçuş deneyimi yaşatacak. Astronot Muhammed A. Faris, NASA programına kabul edilen tek Türk Halil Kayıkçı ve Dr. astronom Bülent Yaşarsoy ile “uzay ve havacılık” teması ayrıntılı bir şekilde işlenecek. Bunun yanında farklı alanlarda hem eğlenceli hem de öğretici çok sayıda atölye çalışması yapılacak. Bilime meraklı herkesi şenliğimize bekliyoruz” diye konuştu.

“YERLİ ÜRETİMDE DÜNYA LİGİNE ÇIKTIK”

Yerli üretim çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Altepe, raylı sistem için vagon üretimindeki çalışmaların Türkiye ve Bursa’yı  dünyada 7 ülke ve 7 şehir arasına soktuğunu belirterek, “Yerli üretimde dünya ligine çıktık” dedi. 

Artık yerel yönetimlerin her alanla ilgilendiklerini belirten Altepe, bu şehrin gelişmesinin sadece belediye faaliyetleriyle olmayacağını, tüm sektörlerin gelişmesi gerektiğini söyledi. Bursa’nın üreten bir şehir olduğunun altını çizen Altepe, “Bursa teknoloji şehri kalite şehri. Ortak hareket ederek üretimi destekleyelim. Dünya çapında araç, ekipman, makine üretimi yapabilelim. Bunun için gerekli her türlü alt yapı var. Daha fazla birlikte hareket etmemiz lazım. Ankara’da lobimizin olması gerekiyor. Avantajları Bursa’ya çekmek istiyoruz. Güçlenen Türkiye’de Bursa’ya lokomotif olmak düşüyor. 

Dünya kenti olmak için şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçmesi gerekiyor. Marka şehir olmak için tüm alanlarda çalışmak gerekiyor. Ülke kalkınması için sanayi çok önemli. Bursa raylı sisteme çok büyük paralar veriyor. Artık yerli üretim yapalım, paramız bize kalsın. Samsun’un, Kocaeli’nin vagonları yapılıyor. Yakında İstanbul’un ve dünyanın önemli şehirlerinin de vagonları yapılacak. Artık Bursa ve Türkiye bu konuda dünya ligini çıktı” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X