Altepe’den çevre için ‘birlik’ çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tam anlamıyla temiz çevre için başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Altepe’den çevre için ‘birlik’ çağrısı

Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) 1 yıllık süre boyunca 17 ilçede çevre sorunlarının belirlenmesi amacıyla düzenlediği ‘İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor’ isimli projenin son çalıştay toplantısı, Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapıldı. Hüdavendigar Salonu’ndaki çalıştayda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tam anlamıyla temiz çevre için başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

 

Altepe, ‘İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor’ isimli projeye ve Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda gerçekleştirdiği yatırımlara değindi. Doğal kaynakların doğru kullanılmasının, çevreye karşı duyarlı yaklaşmanın ve kirlilikle mücadele etmenin sürdürülebilir çevre için en önemli adımlar olduğunu kaydeden Başkan Altepe, çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet etti. Bugün tüm dünyanın küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden etkilere neden olan çevre kirliliğine karşı büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Başkan Altepe, ancak birlik içerisinde verilen mücadeleyle daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşanabileceğini ifade etti. 

ÇEVRE İÇİN DEV ADIMLAR 

Belediye olarak çevreye duyarlı bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Altepe, gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Bursa’da içme suyu isale hatlarının yenilendiğini, kayıp-kaçak oranının düşürüldüğünü, atık su arıtma tesislerinin yapıldığını, evsel ve sanayi atıklarının su kaynaklarına deşarjının önlenerek Nilüfer Çayı’nın su kalitesinin artırıldığını, sanayi envanterinin çıkarıldığını, kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırıldığını, düzensiz depolama alanlarının rehabilite edildiğini ve yeşil alana dönüştürüldüğünü, hava kirliliğinin önlenmesine yönelik denetimler gibi daha birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

 

17 İLÇENİN ÇEVRE RÖNTGENİ ÇEKİLDİ 

Konuşmasında ‘İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor’ isimli projeye de değinen Başkan Altepe, çözüm önerilerinin geliştirilerek kurumsal çalışmalara yön verilmesi amacıyla böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi’yle yapılan işbirliği ile ilk olarak coğrafik ve demografik olarak farklı özelliklere sahip olan 17 ilçede çevre sorunlarının yerinde tespit edilmesini sağladıklarını söyleyen Başkan Altepe, bu amaçla proje kapsamında tüm ilçelerde ilgili yetkililerin de katıldığı çalıştaylar düzenlediklerini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X