Altepe’ye ‘Evlad-ı Fatihan’ Beratı

Merkezi İzmir’de bulunan Uluslararası Balkan Federasyonu’nun Balkan ülkelerine katkıda bulunmuş önemli şahsiyetlere verdiği Evlad-ı Fatihan Beratı’nın 4. sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu.

Altepe’ye ‘Evlad-ı Fatihan’ Beratı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mercedes CEO’su Necdet İplioğlu ve Galatasaray Spor Kulübü eski teknik direktörlerinden Hamza Hamzaoğlu’nun ardından berata layık görülen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmir Alsancak’ta düzenlenen törenle ödülünü aldı. Kordon’daki SGK Oteli’nde gerçekleşen törene Başkan Altepe’nin yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Balkan dernekleri temsilcileri katıldı.

 

Törenin başlangıcında selamlama konuşması yapan Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, 2015 yılının Evlad-ı Fatihan Beratı’nı Başkan Altepe’ye takdim etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. 4.’sü yapılan ödül töreninin ilkini Amerika’nın New York kentinde zamanın başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptıklarını hatırlatan Selimler, Almanya’nın Stutgart kentindeki törenle Mercedes CEO’su Necdet İplioğlu ve İzmir’deki törenle de Galatasaray Spor Kulübü eski teknik direktörlerinden Hamza Hamzaoğlu’nu da ödüllendirdiklerini ifade etti. 

Törene katılan ve Balkan göçmeni olan İzmir’in Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, Başkan Altepe’nin Türkiye’nin belediyecilik tarihine adını altın harflerle yazdırdığını vurguladı. 

15 ŞANTİYEDE YOĞUN FAALİYET 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de verilen ödül nedeniyle Uluslararası Balkan Federasyonu yetkililerine teşekkür etti. 11 yıl önce göreve geldiklerinde Balkan ülkelerinin yatırım ve hizmet anlamında gündemlerinde olmadığını, Makedonya’nın Üsküp Belediyesi’yle rastlantı sonucu doğan işbirliği sonucunda bu ülkelerdeki tarihi ve kültürel miras çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar örnek olmuş ve bize taleple geldiler. ‘Üsküp’te 4 adet tarihi eserimiz var, restore edebilir miyiz?’ dediler. ‘Tamam’ dedik ve başladık. O gün bugündür çalışmalara devam ediyoruz. Balkan ülkelerinin neresinde bir ecdat yadigarı eser varsa, restore ediyoruz. Bugün sadece Bulgaristan’da gece gündüz çalışan 6 tane şantiyemiz var. Balkan ülkelerinin tamamında 15 şantiye ile yoğun faaliyet gösteriyoruz” dedi.

 

Konuşmasında Balkanlardaki hizmetlerinin tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla sınırlı olmadığına dikkat çeken, sünnet cemiyetleri ve iftar davetleriyle oradaki Müslüman halkı birleştirici rol üstlendiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Son rakamlarla birlikte 19 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Kitaplar basarak, onlara ecdadı anlattık. İftar davetleriyle, çeşitli organizasyon ve ziyaretlerle birlik ve beraberlik oluşturduk” diye konuştu. 

“BEKLENTİMİZ YOK, DOST VE AKRABAYIZ” 

Türkiye ya da Bursa’nın yapılan hizmetler karşılığında Balkan ülkelerinden bir beklentisinin olmadığını kaydeden Başkan Altepe, “Bugün Bulgaristan, Kosova ve Makedonya’da yaşayanların tamamına yakınının Bursa’da akrabası var. Dolayısıyla biz akrabayız. Dindaşız. Tek isteğimiz, akrabalarımızın mutlu olması, kendi ayaklarının üzerinde durmasıdır. Bu nedenle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Balkan ülkelerindeki her bir ferdimizin mutlu etkin olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Başkan Altepe’ye beratını takdim etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X