Altepe’ye Türk Dünyası Hizmet Nişanı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Karapapak Türkleri Birliği tarafından ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’na layık görüldü.

Altepe’ye Türk Dünyası Hizmet Nişanı

Dünya Karapapak Türkleri Birliği’nin ‘Türk Dünyası Bursa’da buluşuyor’ temasıyla düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, önceki akşam Merinos AKKM’nde gerçekleştirildi. 

Renkli görüntülere sahne olan gecede Bursa’dan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verildi. Folklor gösterileriyle hareketlenen kutlamalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Dünyası’na desteklerinden dolayı ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’ ile ödüllendirildi. Dünya Karapapak Türkleri Birliği Başkanı Seyfullah Türksoy, Başkan Altepe’ye ödülünü gecenin finalinde takdim etti. 

Başkan Altepe’ye ayrıca kaftan ve kalpak ile Karapapak sazı da hediye edildi.Hizmet nişanını takan Altepe, “Bursa’da tarihi bir buluşma gerçekleşti. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bizler bir aradayız. Müslüman Türkler olarak bir ve beraber olduğumuzu en güzel şekilde gösteriyoruz. Bu konuda Bursa önemli bir merkez” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X