Altı ayda 900 bin tüketici şikayeti

Tüketici şikayetlerinin yüzde 78’i bankacılık işlemleri ile ilgili. Bunu yüzde 14 ile ayıplı mal ve hizmetler izliyor. Bakan Tüfenkci, karara bağlanan şikayetlerin yüzde 88’inin vatandaş lehine sonuçlandığını söyledi.

Altı ayda 900 bin tüketici şikayeti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerine yılın ilk 6 ayında toplam 888 bin 489 başvuru yapıldığını söyledi.

Tüfenkci, yaptığı açıklamada, vatandaşların alışverişlerindeki mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında tüketici hakem heyetlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Söz konusu sorunların çözümü için vatandaşların il ve ilçelerde kurulu tüketici hakem heyetlerine başvurduklarını anımsatan Tüfenkci, bu heyetlere yılın ilk 6 ayında toplam 888 bin 489 başvuru yapıldığını kaydetti.

İŞTE SEKTÖREL DAĞILIM

Başvuruların sektörel ayrımına bakıldığında yüzde 78’lik oranla bankacılık işlemlerinin ilk sırada yer aldığını ifade eden Tüfenkci, ”Kalan başvuruların ise yüzde 14’ü ayıplı mal ve hizmetlere, yüzde 5,65’i mesafeli sözleşmeler ile abonelik sözleşmelerine, yüzde 0,69’u taksitli, ön ödemeli ve işyeri dışında sözleşmelere ve yüzde 0,19’u devre tatil ve paket turlara yönelik olmuştur” diye konuştu.

HAKEM HEYETLERİNE YENİ DÜZEN

Bakan Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerince yılın ilk 6 ayında karara bağlanan şikayetlerin yüzde 88’inin tüketicilerin lehine sonuçlandığını kaydetti. Başvuru yoğunluğu nedeniyle hakem heyetlerinde bazı sorunların yaşanabildiğine dikkat çeken Tüfenkci, bu nedenle heyetlerin yapısal değişikliklerine ilişkin hazırladıkları çalışmayı yakında hayata geçireceklerini ifade etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X