Altın 1,5 ayın zirvesinde

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarının eylülde faiz artırımı ihtimalinin zayıfladığına işaret etmesi ve küresel ekonomideki yavaşlama endişeleriyle ortaya çıkan ‘güvenli liman’ arayışı ve dolar/TL’deki yükselişin de etkis

Altın 1,5 ayın zirvesinde

Önceki gün, 109,94 ile son 4 yılın zirvesine ulaşan, dün güne 107,65 seviyesinden başlayan altının gram fiyatı ise akşam saatlerinde 108,50 seviyelerinden işlem gördü.

ÇİN VE ABD FAKTÖRÜ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Fed’in temmuz toplantı tutanaklarında eylülde beklenen faiz artırımının ötelenebileceği yorumlarıyla dolar paritesinin gerilerken, büyük fonların spekülatif amaçlı altın işlemlerinin önünü açtığını belirtti. Dün sabah Çin’den açıklanan öncü PMI endeksinin beklenenden düşük gelmesiyle altının onsunun son altı haftanın en yükseğine ulaştığına dikkat çeken Yıldırımtürk, 1.165 dolar direncinin aşılmasıyla 1.175-1.185 dolar dirençlerinin test edilebileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X