Altın 7,5 ayın zirvesinde

Altının ons fiyatı 1.200 doları aşarak yedi buçuk ayın zirvesini gördü.

Altın 7,5 ayın zirvesinde

Altının ons fiyatındaki yükselişin yanı sıra dolar/TL’deki değer kazancının etkisiyle yurt içinde güne artışla başlayan altının gram fiyatı 113,58 liraya kadar çıktıktan sonra şu dakikalarda 112,66 lira seviyelerinden alıcı buluyor. 

Altının ons fiyatı, dün küresel ekonominin durumuna ilişkin endişelerin güvenli liman talebini artırmasıyla 1.200,99 dolar ile 22 Haziran 2015’ten bu yana en yüksek seviyesini gördü. 1.200 doların üzerinden gelen kar satışları ile 1.185,90’a kadar gerileyen altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.190 dolar seviyelerinden dengelendi. 

Analistler, yeni yıla hızlı giriş yapan altına talebin artarak devam ettiğini belirterek merkez bankalarının genişlemeci tutumunun ardından global risklerin artmasının altının yükselişini tetikleyen nedenler arasında bulunduğunu ifade ediyor. 

Yurt içinde dolar kurundaki seyrin altın fiyatı üzerinde ana belirleyici olmaya devam ettiğini dile getiren analistler, teknik açıdan altının gram fiyatında 110 ve 108,5 lira seviyelerinin destek, 114 liranın ise direnç olarak öne çıktığını vurguluyor. 

Kapalıçarşı’da şu dakikalarda çeyrek altın 186 liradan, Cumhuriyet altını ise 757 liradan satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X