Altın alacaklar dikkat!

Altının ons fiyatı yüzde 0,5 yükselişle 1.211 dolardan alıcı buluyor. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 188 lira, Cumhuriyet altını ise 770 liradan satılıyor.

Altın alacaklar dikkat!

Altının ons fiyatı yüzde 0,5 yükselişle 1.211 dolardan alıcı buluyor. 

Asya piyasalarında güne 1.205 dolardan başlayan altının ons fiyatı, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri bu seviyelerde etkisini artıran tepki alımlarıyla yükselişe geçerek 1.214,56 dolara kadar çıktı. Ons altın, saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 1.211 dolar seviyelerinde dengelendi. 

Altının gram fiyatı ise ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişin etkisiyle yaklaşık yüzde 1 artışla 115,4 liraya çıktı. Dün 115,5-114,3 lira aralığında dalgalı bir seyir izleyen gram altın, günü yüzde 0,8 azalışla 114,4 liradan tamamlamıştı.

 

“Avrupa ekonomisi yeni bir ekonomik krize girebilir”

 

AA Finans Analisti İslam Memiş, Avrupa ekonomisinin yeni bir ekonomik krize girebileceğini belirterek, “Fransa’da halkın sokakları savaş alanlarına çevirmesi, yeni bir ekonomik krizin yaşanacağının habercisi olabilir diye düşünüyoruz. Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) yine devreye girebilir ve negatif faiz uygulamasını hızlandırabilir. ECB’nin faizler noktasında böyle bir adım atması yatırımcıyı tedirgin eder ve Euro-dolar paritesinde sert düşüşler yaşanabilir. Biz teknik olarak iki hafta içinde Euro-dolar paritesinde 1,10-1,09 bandına kadar düşüşler beklediğimizi belirtmek isteriz.” diye konuştu. 

Memiş, Euro/dolar paritesindeki gerilemenin altının ons fiyatını olumsuz etkileyebileceğini ancak gram fiyatının dolar kurundan aldığı destekle yükselişlerini sürdürebileceğini aktararak, “Böyle bir durumda piyasalarda altının ons fiyatından çok altının gram fiyatı daha çok konuşulur diye tahmin ediyoruz. Teknik olarak değerlendirdiğimizde 125 lira seviyesi kırıldıktan sonra altının gram fiyatında 130 lira seviyesini görmemiz bizim için sürpriz olmayacak.” ifadelerini kulandı.

 

Şu dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 188 lira, Cumhuriyet altını ise 770 liradan satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X