Altın alacaklar dikkat! Bursa’da Oda Başkanı gramdaki yıl sonu tahmini açıkladı

Son günlerde Ortadoğu’da patlak veren İsrail-İran savaşıyla rekor üstüne rekor kıran altında yükselişin süreceğini vurgulayan Kuyumcular Odası Başkanı Altıkardeş, gram altının yıl sonunda 5 bin lirayı göreceğini kaydetti. Altıkardeş, ‘’Orta Doğu’daki savaş ortamı sona erse bile, dünya genelinde güvenli liman olarak görüldüğü için altın yine zirvede kalacaktır’’ dedi.

Altın alacaklar dikkat! Bursa’da Oda Başkanı gramdaki yıl sonu tahmini açıkladı

Taha TÜTÜNCÜ

İran-İsrail savaşının piyasaları hareketlendirmesiyle altın fiyatlarında rekor seviyeler görüldü. Vatandaşların da güven liman olarak görülen altına talebi arttı.

Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, sektördeki son durumu değerlendirerek, yıl sonu beklentilerini anlattı. Özellikle Ortadoğu’daki İran-İsrail gerilimi ve Donald Trump’ın açıklamalarıyla birlikte altın fiyatlarının yukarı yönlü seyrettiğini belirten Altıkardeş, ‘’Piyasaya yansıması çok açık olmasa da, yaşanan ekonomik zorluklarla birlikte fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyoruz’’ dedi. Altıkardeş, Ortadoğu’daki savaş sürecinin uzamasının piyasalara etkisinin artacağını ifade etti. Altın fiyatlarının yüksek seyretmesinin ekonomik etkilerine dikkati çeken Altıkardeş, hem esnafın hem de vatandaşın bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. Altıkardeş, ‘’Özellikle borcu olanların borçlarını bir an önce ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde yüksek fiyatlardan altın temin etmek zorlaşabilir’’ diye konuştu. 

TEMKİNLİ OLUNMASI ŞART

Savaş ortamının sona ermesi durumunda bile altının değerinden kaybetmeyeceğini vurgulayan Altıkardeş, ‘’Dünya genelinde güvenli liman olarak görüldüğü için altın yine zirvede kalacaktır. Pandemiden sonra altın toparlandı, ardından emlak ve otomotiv gibi alanlar değer kazandırdı. Şu an duraklama dönemindeyiz. Dolar tarafında da büyük bir baskı var’’ dedi. İsa Altıkardeş, herkesin büyük beklentisi olsa da bu konuda temkinli olunması gerektiğini dile getirdi.

GRAM 5 BİN LİRAYA ÇIKACAK

Altıkardeş, yıl sonuna yönelik fiyat beklentilerini de paylaştı. Son gelişmelerden önce yılın ikinci yarısına ilişkin gramda 4 bin 500 lira seviyelerinin konuşulduğunu hatırlatan Altıkardeş, ‘’Bugün itibariyle bu seviyeye neredeyse ulaşılmış durumda. Geri alım fırsatları doğabilir. Bu fırsatları değerlendiren vatandaşlar için yıl sonu 5 bin lira seviyesi mümkün. Hatta daha yüksek seviyeler bile görülebilir ama şu an için tedbirli olmak önemli. 5 bin lira seviyesi gayet makul bir beklenti’’ diye konuştu.

KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK

Altın fiyatlarının yüksek olmasının yatırım için engel oluşturmadığının altını çizen Altıkardeş, bunun zaten beklenen bir durum olduğuna işaret etti. İsa Altıkardeş, ‘’Savaşla ilişkilendiriliyor olabilir ama savaş olmasa bile dünyadaki ekonomik belirsizlik devam ettiği sürece insanlar güvenli liman olarak yine altını tercih edecektir. Dolayısıyla altın değer kazanmayı sürdürecek. Eğer vatandaşın elinde 2-3 milyon lira üzeri bir bütçesi varsa toprak alması da düşünülebilir. Ancak bu miktarın altındaki bütçeler için altın almak mantıklı’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X