Altın Çağ Sergisi Çin’de tanıtıldı

Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Merkezi tarafından hazırlanan, 7. ile 12. Yüzyıl arasında yaşamış Müslüman bilim öncülerini konu alan “Altın Çağ Sergisi” Asya Pasifik Bölgesi Bilim ve Teknoloji Ağı’nın (ASPAC) Çin’in Başkenti Pekin’de yapılan 2016 y

Altın Çağ Sergisi Çin’de tanıtıldı

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Koordinatörü Rıfat Bakan, bu sergi ile bilim dünyasına altın çağı yeniden yaşatacaklarını söyledi. 

Serginin ilk yurtdışı lansmanının Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen ASPAC 2016 Konferansı’nda yapıldığını kaydeden Bakan, “Altın Çağ sergisi Müslüman bilim adamlarının 600-1600 yılları arasında hayata geçirdikleri icatları uygulamalı düzenekler ile ziyaretçilere sunan gezici geçici sergi çalışmasıdır. 600 mekrekare alanda 9 farklı bölümden oluşan sergide 33 adet kullanılabilir düzenek,  17 adet kiosk, 120’nin üzerinde pano, 7 adet teşhir dolabı bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet şadırvan, 1 adet semerkant ve 1 adet çocuk robotu da sergide yer almaktadır. Altın Çağ Sergisi ile Müslüman ilim adamlarının bilim tarihine yön vermiş eserlerini uygulanabilir düzenekler ile geniş kitlelere tanıtmak amaç edilmiştir. İki dilde yapılmış çeviriler, videolar, interaktif düzenekler ile ziyaretçinin sergiyi gezerken aktif olması ve icatların çalışma prensiplerini öğrenebilmesi sağlanmaktadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X