Altın fiyatlarının düşmesi kuyumcuları umutlandırdı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, ramazan boyunca hükümet kurma çalışmaları ve piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle kuyumcu esnafının neredeyse sinek avladığını söyledi.

Altın fiyatlarının düşmesi kuyumcuları umutlandırdı

Bazı günler birçok kuyumcunun siftah bile yapamadan dükkanını kapattığını belirten Başman, ‘O süreçte bizim sektörde yaprak kımıldamadı desek yeridir. Bazı arkadaşlarımız dükkan kiralarını ödemekte sıkıntı çekti. Ramazanda dükkanını kapatan bile olduğunu duydum. Ramazan öncesi durgun olan altın piyasası ramazanla birlikte durdu diyebiliriz’ dedi.

PİYASA BİRAZ CANLANDI

Başman, Ramazan Bayramı sonrası uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının düşmesiyle iç piyasada altının gramının 95,5 liraya kadar gerilediğini hatırlattı. Oğuz Başman, ‘Altının gram fiyatının düşmesiyle vatandaşların 22 ayar ve cumhuriyet altınına talebi piyasayı az da olsa canlandırdı. Özellikle yatırım amaçlı ya da altın borcu olanlar altının düşmesini fırsat bilerek alım yapıyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X