Altın hırsızı hakim karşısında

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kuyumcunun elindeki altın dolu çantayı alıp kaçarken mahalle gençleri tarafından yakalanarak polise teslim edilen Suriye uyruklu genç, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Altın hırsızı hakim karşısında

15 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen olayda, kendisine ait kuyumcu işyerindeki 1.5 kilo altını güvenlik nedeniyle kasaya koymayıp, akşam çanta ile yanına alan Suriye uyruklu Bashir Refaei’nin önünü kesen 2 kişi, elindeki altın dolu çantayı alarak kaçtı. Suriyeli olduğu öğrenilen şüphelilerden birisi, mahalledeki gençler tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

1,5 kilo altın vardı

Sinanbey mahallesinde kuyumculuk yapan 56 yaşındaki Bashir Refaei, 15 Ocak 2017 tarihinde akşam saatlerinde işyerini kapattıktan sonra 1.5 kilo altını güvenlik nedeniyle kasaya bırakmayıp, çantayla evine götürmek üzere yola çıktı. İddiaya göre, Refaei’yi takip eden iki kişi, Doruk Sokak’ta önünü keserek, elindeki altın dolu çantayı alıp kaçmak istedi. Olayı gören mahalledeki gençler, peşinden koştukları şüphelilerden Shafik Meshmeshtin’i altın dolu çanta ile yakalarken, arkadaşı ise kaçtı. Gençler tarafından bir otomobile kilitlenen ve daha sonra polise teslim edilen Shafik Meshmeshtin çıkarıldığı Mahkemece tutuklandı.

4 gün boyunca takip etmişler

Tutuklu sanık Shafik Meshmeshtin, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunma yapan sanık Shafik Meshmeshtin, “Olaydan bir hafta önce Hasson diye Suriyeli olan şahıs benim yanıma geldi. Bana kuyumcuyu soymamız halinde 2 bin lira teklif etti. Bende zor durumda olduğum için kabul ettim. Aileme para göndermem gerekiyordu. 4 gün boyunca kuyumcu olan şahsı takip ettik. Olay akşamı da yanımda olan Hasson ismindeki şahısla kuyumcunun elindeki çantayı alıp kaçtık. Çok pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 19 Eylül tarihine erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X