‘Altın’ kazanç için son aşama

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altı altını ekonomiye kazandıracak ve vatandaşa ek getiri sunacak ‘altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına’ ilişkin teknik altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, ‘Söz konusu yeni yatırım araç

‘Altın’ kazanç için son aşama

Şimşek yaptığı açıklamada, vatandaşların güvenilir yatırım araçlarından biri olarak kabul ettiği altına ek getiri sunacak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası çalışmalarına hız verildiğini anlattı. 

Şimşek, “Yastık altı altını ekonomiye kazandıracak bu araçlara teknik altyapı çalışmalarımızı tamamladık, mevzuat çalışmalarımız da bitmek üzere. Bu yeni yatırım araçlarını 2017 içinde satışa sunacağız” diye konuştu. 

Şimşek, yatırımcıların altınlarını evlerde ya da kasalarda atıl durumda saklamak yerine Hazinenin çıkaracağı altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası alarak ek bir getiri elde edebileceğine işaret etti. 

İSTEDİĞİNDE SATABİLECEK

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasını ilk etapta Ziraat Bankası aracılığı ile satışa sunacağını bildiren Şimşek, şöyle devam etti: 

“İsteyen vatandaş, evinde, kasasında atıl duran altınları, önceden duyurulacak Ziraat Bankası şubelerine belirli günlerde getirerek teslim edecek ve daha sonra Hazine Müsteşarlığı vatandaşın hesabına altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasını yatıracak. Ara dönemde yatırımcılara TL olarak verilecek ek getiriler, Ziraat Bankasında vatandaş adına açılan hesaplara otomatik olarak aktarılacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X