Altın kemer Balaban’ın

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 55. Çalı Yağlı Güreşleri’nde bu yıl ilk kez verilen altın kemerin sahibi İsmail Balaban oldu.

Altın kemer Balaban’ın

Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri’nin 55’incisi heyecan dolu anlara sahne oldu. Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda baş, baş altı, deste ve tozkoparan başta olmak üzere 14 ayrı kategoride yapılan ve 480 pehlivanın katıldığı güreşlerde kıyasıya mücadele yaşandı. Nefes kesen Çalı Yağlı Güreşleri’nde bu yıl ilk kez verilen altın kemerin sahibi ise İsmail Balaban oldu. 36 başpehlivanın yer aldığı güreşlerde Kırkpınar’da başpehlivan olan İsmail Balaban’ın yanı sıra Fatih Atlı, Orhan Okullu, Ali Rıza Kaya gibi başarılı güreşçiler er meydanında boy gösterdi.

ÖNEM VERİYORUZ

50 yılı aşkın süredir devam eden güreşleri, aynı güzellikte sürdürdüklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’nin her yerinden gelen güreşçileri ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Çalı Yağlı Güreşleri büyüyerek, güçlenerek bugüne dek devam etti. Nilüfer Belediyesi olarak, kentimizin sürdürülebilir etkinliklerinden biri olarak Çalı Güreşleri’ne önem veriyoruz. Geleneğimizden gelen bu mirası yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Sahası, ormanı, tribünleri, izleyicileri ve katılanlarla bu organizasyonu Kırkpınar’ın ardından ikinci yapma hedefindeyiz” dedi.

TARİHE GEÇTİ

480 pehlivanın katıldığı dev organizasyonda Nilüfer Belediyesi bu yıl yeni  bir uygulamaya da imza attı. Güreşlerin simgesi olan altın kemer uygulaması bu yıl ilk kez hayata geçti. Her yıl Çalı’da başpehlivana verilecek olan kemer, üç yıl üst üste ipi göğüsleyene tamamen teslim edilecek. 

Gün boyu kıyasıya devam eden güreşlerin finalinde, başpehlivanlar İsmail Balaban ve Ali Rıza Kaya karşılaştı. Son derece heyecanlı geçen müsabakayı rakibini 20 dakika gibi bir sürede mağlup eden İsmail Balaban kazandı. Çalı başpehlivanı olan Balaban böylece ilk altın kemerin de sahibi olarak tarihe geçti. Büyük çekişmenin yaşandığı Başaltı mücadelesinde rakibi Semih Turgut’u yenen Hasan Borucu ipi göğüsleyen isim oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her iki pehlivana kupa ve madalyalarını vererek kutladı. 

 

Halkın  ilgi ile takip ettiği Çalı Yağlı Güreşleri’nde gelecek yılın ağası, yapılan açık artırma ile yine iş adamı Ercan Köse oldu. Başkan Bozbey, Köse ve güreşlere katkı sunanlara plaket vererek teşekkür etti. 

Sabah saatlerinde başlayan güreşleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri de halkla birlikte izledi. Büyük ilgi gören güreşleri izleyenler arasında Türk Halk Müziği’nin güçlü ismi Bedia Akartürk de vardı. Güreşler sırasında yapılan bayraklı kortej yürüyüşü izleyenlerden büyük alkış aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X