Şimşek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla geçen yıl başlanan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraçlarına vatandaştan gelen yoğun ilgi sonucunda, bu yıl da devam etme kararı aldıklarını hatırlattı.
Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığı tarafından 26 Mart-20 Nisan tarihlerinde 81 ilde Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yatırımcılardan taleplerin toplanmaya başlandığını ifade eden Şimşek, yeni ihraç döneminde tanıtım faaliyetleri kapsamında reklam filmleri hazırlandığını ve yatırımcıların bu araçlara yönelik her türlü sorularına cevap bulabilecekleri bir internet sitesinin de hayata geçirildiğini belirtti.
Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası taleplerinin geçen seneki ihraca paralel bir şekilde devam ettiğine işaret eden Şimşek, ‘’Hazine’nin yeni bir enstrüman olarak ortaya koyduğu altın tahviline vatandaşımız güvendi ve ilgi gösterdi.
İkinci talep toplama döneminde ilk 3 hafta sonunda 7 bin 100 vatandaşımız bin 335 kilogram altını yastık altından çıkararak, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına yatırdı. Böylelikle geçen yılki ihraçla beraber toplam 683 milyon lira değerinde 3,8 tonluk altın toplanmış oldu” dedi.
20 NİSAN’DA SONLANACAK
Vatandaşların biriktirdiği altınlarını devlet güvencesinde saklayarak, hem getiri elde ettiğini hem de ülke ekonomisine ve rezervlerine destek olduğunu vurgulan Şimşek, ‘’Bu gerçek anlamda milli bir projedir ve vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir” diye konuştu.
Altın tahvilinde ikinci ihraç döneminin devam ettiğini anlatan Mehmet Şimşek, şöyle devam etti: ‘’20 Nisan tarihinde sonlanacak ikinci talep toplama dönemi içerisinde vatandaşlarımız ‘altin.hazine.gov.tr’ adresinden talep toplamaya aracılık eden Ziraat Bankası şubelerini öğrenerek atıl olarak beklettikleri altınlarıyla altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası alarak bu senetlerin avantajlarından yararlanabilir.”