Altın üretiminde sert düşüş

Geleneksel yatırım aracı ve ‘güvenilir liman’ altının üretimi Türkiye’de düşüyor. 2013 yılında 33,5 ton ile ‘rekor’ seviyesine ulaşan altın üretimi, madencilik faaliyetleri için gerekli izinlerin alınmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2014’te 31 ton, ge

Altın üretiminde sert düşüş

Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ümit Akdur, yaptığı açıklamada, altın madenciliğinde son 25 yılda yaklaşık 800 milyon doları maden arama faaliyetlerine, 2 milyar doları da tesis yatırımları olmak üzere toplamda 3 milyar dolara yakın yatırım yapıldığını söyledi. Söz konusu yatırımlarla yaklaşık 7 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığını belirten Akdur, bunun sonucunda da yıllık altın ihtiyacının yaklaşık yüzde 20’sini ülkenin kendi altın potansiyelinden karşılar hale geldiklerini kaydetti. Türkiye’de 2001 yılında 1,4 ton olan altın üretiminin 2013’te 33,5 ton seviyesine ulaştığını dile getiren Akdur, 2012’den bu yana madencilik faaliyetlerinin yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle diğer maden üretimlerinde olduğu gibi, altın üretiminin de düşmeye başladığını vurguladı. Ümit Akdur, altın üretiminin 2014’te 31 ton, geçen yıl ise 27 ton seviyesine gerilediğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X