Altında beklenti büyük

Bursa Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sandıkçı, ”2016’yı katlayarak gideceğini düşünüyorum” dediği altında ‘alım zamanı’ olduğunu söyledi.

Altında beklenti büyük

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Sandıkçı, ons fiyatın yıl sonunda 1400-1500 dolar civarında olmasının beklendiğini ifade ederek, piyasanın bu konuda hemfikir olduğunu vurguladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın her gün değişik açıklamalar yaptığını hatırlatan Sandıkçı, bunun ekonomiyi ve piyasayı farklı etkilediğini kaydetti. 

Fitch’in not açıklamasının ardından doların beklenildiği gibi 3,90’lara çıkmadığını ve Türkiye Cuhmuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz artışı yaparak doların hızını kestiğini dile getiren Sandıkçı, ”Merkez Bankası şuanda doları durağan bir pozisyona soktu. Dolar kritik bir noktada. Altının gramı ise ons fiyatın yukarı doğru hareketlendiği dönemde 160 liraya çıkacaktır. Bu da ikinci çeyrekte gerçekleşir. İlk çeyrekte bu durağanlık yaşanmaya devam edecektir” dedi.

ÇEYREKTE 260 TL’YE ÇIKABİLİR

Uzun vadede düşünenlerin altına yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Sandıkçı, şimdi alım zamanı olduğuna işaret etti. Fatih Sandıkçı, ”Vatandaşlar kısa vadede ise ihtiyacı olduğu zaman altını bozdursun. Gün içerisinde iniş çıkışlar oluyor onu takip ederek hareket etsin” diye konuştu. 

Bu tahminleri yurtdışındaki genel görüntü ve Türkiye’nin iç olaylarına bakarak yaptığına dikkat çeken Sandıkçı, çeyrek altının yılı 255-260 lira bandında kapatmasının beklendiğini belirtti.

EN GÜVENLİ LİMAN

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına devam etmesi durumunda doların aşağı düşmeyeceğini ve TCMB’nin de artık çok fazla müdahale edemeyeceğini ifade eden Sandıkçı, şöyle devam etti: 

”Altın en güvenli liman. Geçen yılın başında ‘2016 altın yılı olacak’ demiştik. 2017 yılı ‘premium’ altın yılı olacak. 2017’nin 2016’yı katlayarak gidebileceğini düşünüyorum. Bunu yılın başından bu yana da gösterdi. Eğer dolar bu seviyede kalır, altının onsu da dediğimiz seviyelere gelirse gram sene sonunda 170 lirayı test eder.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X