Altında `gram` farkı

Evren Yaşar, “Eğer yatırımcı aldığı ürüne en az maliyetle sahip olmak istiyorsa burada tercih etmesi gereken en güvenilir ürün gram altındır“ dedi.

Altında `gram` farkı
İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Altın Bankacılığı Müdürü Evren Yaşar, gram altının, yatırım amaçlı fiziki altın olarak kabul edilen ürünler içinde yatırımcısına en fazla fayda sağlayan altın olduğunu söyledi.
 
Yaşar, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, altının ons fiyatının aslında tek başına iç piyasa için belirleyici bir faktör olmadığını anlattı.
 
Altının Türk Lirası karşılığını, ons ve TL’nin dolar karşısındaki değerinin birlikte belirlediğini dile getiren Yaşar, ”Altının onsu 1.000 dolar olabilir ama dolar aynı tarihte 3 lira olursa bu durumda altının gramı 96,5 lira seviyesine gelir. Altının TL karşılığındaki düşüşün tek sebebi ons düşüşü değil, aynı zamanda dolardaki esnekliktir” dedi.
 
ALIRKEN KAZANIRSINIZ
 
Altın fiyatındaki azalışın genelde bir alım fırsatı olarak görüldüğünü ve fiziki altına talebin arttığını ifade eden Yaşar, varsayımlar çerçevesinde altın mevduatında bir artış beklediklerini aktardı. Yaşar, şunları kaydetti:
 
”Ayrıca altın fiyatından bağımsız altın yatırımı yapan önemli bir kesim var ki altını kendi yatırım sepetlerinde mutlaka tutuyor. Bu da altının otonom bir yatırımcı kitlesinin olduğunun göstergesi. Bu kesimin göz ardı edilmemesi gereken büyüklükte olduğunu düşünüyoruz. Kaydi altından daha güvenli olduğu düşüncesi veya banka üzerinden altın yatırımı yapmak istemedikleri için fiziki altın yatırımını tercih eden önemli bir altın yatırımcısı da mevcut. Bu tarz yatırımcılar altın alımı yaparken şu noktayı gözden kaçırmamalılar, bir yatırım aracı aslında yatırımcısına alırken kazandırır.”
 
İŞÇİLİK MALİYETİ
 
Yaşar, her çeşit fiziki altında mutlaka bir işçiliğin söz konusu olduğunu, bu işçiliğin maliyetinin de alınan ürüne göre farklılık gösterdiğini dile getirerek, ”Eğer yatırımcı aldığı ürüne en az maliyetle sahip olmak istiyorsa burada tercih etmesi gereken en güvenilir ürün gram altındır. Gram altın, yatırım amaçlı fiziki altın olarak kabul edilen ürünler içinde yatırımcısına en fazla fayda sağlayan altındır. Bunun en önemli sebepleri, düşük işçilik maliyeti, 4 banka tarafından altın mevduatına kabul edilmesidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X