Altında yükseliş sürecek

Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sandıkçı, altının 2018 yılında yükselişini sürdüreceğini ve gramın 155 bandında olacağını söyledi.

Altında yükseliş sürecek

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Sandıkçı, altında yaşanan iniş çıkışları değerlendirdi. Bu fiyat oynaklığının tamamen global dünyadaki değişimlerden kaynaklandığını ifade eden Sandıkçı, bir anda iki ülke arasında gerginlik yaşandığını bunun sonucunda savaş çıkacak paniği ile altının beklelenenin üzerinde bir hareket yaptığını kaydetti. 

Sandıkçı, ‘’Fakat daha sonra yine geri çekiliyor. Bu iniş çıkışları 2018 yılında çok sık göreceğiz. Çünkü Amerikan Merkez Bankası (Fed) aralık ayında muhtemelen faiz artırımına gidecek. Dolardaki değer kazanımı onsu müthiş ölçüde etkileyecek. Bunlar bir araya geldiğinde görüyoruz ki, 2018 yılı altın yılı olacak. Bu arada tabi ki Türkiye’nin Kuzey Irak ile olan gerginliği, Kuzey Kore’nin ABD ile olan gerginlikleri de devam ederse bunlar birbirini körükler ve altındaki yükseliş yukarı doğru devam eder” dedi.

YÜZDE 5-10 ARTIŞ BEKLENTİSİ

2018 yılında gramın 155 bandında olacağını dile getiren Sandıkçı, bu yılın ise 150 liranın üzerinde kapanacağını vurguladı. Yıl sonunda Cumhuriyet altınının bin TL’yi aşmasının beklendiğine dikkati çeken Sandıkçı, ‘’Gelecek yıl altın fiyatları şuan ki fiyatının yüzde 5-10 üzerinde olur” diye konuştu. 

Durağan bir dönemden geçildiğine değinen Sandıkçı, iniş çıkışlar sebebiyle insanların kafalarında ‘acabalar’ oluştuğunu söyledi. Fatih Sandıkçı, şöyle devam etti: 

‘’Altın mehter takımı gibi 2 ileri gider 1 geri gelir ama işin sonunda yürür gider. Altın dünyadaki tüm gelişmelere karşın en güvenli liman. Yatırım yapacaklar ufak ufak da olsa altını tercih etmeliler”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X