Altından 10 ayda yüzde 28 kazanç

Altının gram fiyatı, yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 28 kazandırdı.

Altından 10 ayda yüzde 28 kazanç

2015’i 99,54 liradan kapatan altının gramı, bu yılın ekim ayını 127,06 liradan tamamladı.

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, Fed’in 2016 yılındaki faiz politikasının en çok ons altına yaradığını ifade ederek, ”Fed’in faiz artırımlarını ötelemesi ve kademeli faiz politikası vurgusunu her toplantıda koruması, doların küresel piyasalarda yükselişlerini sınırlandırırken, güvenli varlık talebinden dolayı altın değer kazanımını sürdürdü” dedi.

Fed’in adımlarının altını yukarı taşıyan ana etken olarak görülebileceğini belirten Tufan, ”Elbette sadece Fed kaynaklı gelişmeler bu yıl ön plana çıkmadı. Küresel piyasalar 2016 yılında dalga boyunun yüksek olduğu gelişmelere tanık oldu. Artan endişeler altın tarafını desteklemeye devam etti” diye konuştu.

Tufan, doların gevşemesinin gram altında yükselişleri sınırlandırabileceğini, yıl sonu ilk senaryoda 130,00-131,50 direncinin ön plana çıkabileceğini, 125,00-123,50’nin destek bölgesi olarak izlenebileceğini kaydetti.

ALIM FIRSATI VEREBİLİR

Analisti İslam Memiş de, dolardaki yükseliş nedeniyle altının gram fiyatının zirveyi test ettiğini hatırlatarak, ”2016 için altının hem ons hem de gram fiyatında zirvenin test edildiğini düşünüyoruz” dedi.

Bundan sonraki düşüşlerin altın yatırımcısına alım fırsatı verebileceğini anlatan Memiş şöyle devam etti:

”Teknik olarak değerlendirdiğimizde, altının gram fiyatında önemli destek seviyesi olan 125 lira seviyesini takip etmeye devam ediyoruz. Gram altında eğer 125 lira seviyesinin altı test edilirse önce 123, devamında da 121 lira seviyeleri görülebilir. Bu seviyelerin altı test edilirse altının gram fiyatı, orta ve uzun vadede yatırımcısına iyi bir alım fırsatı verecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X