Altının gramı 126 liranın altına geriledi

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile 126 liranın altına geriledi. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 205 liradan satılıyor.

Altının gramı 126 liranın altına geriledi

Altın fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Küresel piyasalarda, başta Japonya olmak üzere merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentileri risk iştahını artırırken altına olan yatırımcı talebini de azalttı. Altının ons fiyatındaki gerileme ve dolar kurundaki sakin seyir ile 125,9 liraya kadar geriledi.

 

Japonya’da gerçekleştirilen senato seçimlerinin, Başbakan Şinzo Abe’ye desteğin sürdüğüne işaret etmesinin ardından Abe’nin dün teşvik paketini artırmayı planladığı yönündeki açıklamaları piyasalardaki risk iştahını artırdı. Ayrıca ekonomistlerin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırmak için aralık toplantısına kadar bekleyeceğini öngörüsü ile dolar endeksi yatay seyrini sürdürürken, altının ons fiyatı dün 1.375 doların üzerinden 1.351 dolara kadar geriledi.

 

Altının onsu yatay bir seyirle 1.354 dolardan alıcı bulurken, Kapalıçarşı’da çeyrek altın 205 lira, Cumhuriyet altın ise 830 liradan satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X