Altının onsu 2 ayın en yükseğini gördü

Altının ons fiyatı 1.220 dolar ile son iki ayın zirvesini gördü.

Altının onsu 2 ayın en yükseğini gördü

ABD’de başkanlık görevini cuma günü devralan Donald Trump’ın açıklamalarının ardından doların diğer para birimler ve emtialar karşısında düşüşe geçmesi altın fiyatının da yükselmesini sağladı.

Altının ons fiyatı, cuma günü başlayan yükselişini yeni haftaya da taşıdı ve 22 Kasım 2016 tarihinden bu yana en yüksek seviyesi olan 1.220 doları gördü.

Donald Trump, cuma günü gerçekleştirilen törenle yemin ederek ABD’nin 45’inci başkanı oldu.

Ons altın, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.220 dolar seviyesinden gelen kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri verdi. Yurt içinde ise gram altın, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 147,8 liraya kadar çıktı.

GÖZLER ‘MERKEZ’DE

Analist İslam Memiş, 1 Şubat’ta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yılın ilk faiz kararını açıklayacağını hatırlatarak, ”Fed’in faiz kararına kadar altının ons fiyatında belirsizliğe bağlı oynaklık devam edebilir” dedi.

Altının gram fiyatında ise yine dolar kurunun seyrine göre işlemler gerçekleştirileceğini kaydeden Memiş, bugünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı ve cuma günkü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X