Altının onsu 3 ayın zirvesinde

Altının ons fiyatı, önceki gün başlayan çıkışını dün de sürdürerek, 1.253,9 dolar ile son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yurt içinde ise altının gram fiyatındaki yükseliş döviz kurlarındaki düşüşün etkisiyle sınırlı kaldı.

Altının onsu 3 ayın zirvesinde

Gram altın, sabah 144 liradan akşam saatlerinde ise 145 liradan alıcı buldu. Bursa Kapalıçarşı’da çeyrek altın 235 liradan, Cumhuriyet altını 978 liradan satıldı.

Analist İslam Memiş, çarşamba günü açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında faiz artırımı için net bir şekilde mart ayının işaret edilmemesi ve bilanço tartışmalarının ötelenmesinin altına olan talebi artırdığını söyledi.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,40’ın altına gerilemesinin de altının ons fiyatında yükselişleri desteklediğini ifade eden Memiş, ”Dün altının ons fiyatı 1.240 dolar seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirebilirse yükselişler 1.265 dolar seviyesine kadar devam edebilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X