Altınşehir kahvaltısı ve Bozbey’in örgüte mesajı

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in Altınşehir Mahalle Temsilciği tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamalarını bugünkü köşesinden okuyucularına aktardı.

Altınşehir kahvaltısı ve Bozbey’in örgüte mesajı

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in sözlerine geçmeden önce, Altınşehir  Mahalle Temsilciği ile ilgili düşüncemi paylaşayım.

70’in üzerindeki, genç delikanlı Altınşehir Mahalle Temsilcisi Ali Akkuyu, üniversitelerde tez konusu olabilecek kadar güçlü bir örgütlenme yaratmış.

Temsilciliğin kendi bütçesi ve tüm gün açık olan bir mekânı var.

Temsilciliğin düzenlediği tüm etkinliklerde salon ağzına kadar doluyor, çok önemli bir mazeretleri yoksa, genel başkan yardımcısından, milletvekiline, belediye başkanından, il ve ilçe başkanına kadar etkin CHP’liler yerini alıyor.

Dün de geleneksel kahvaltısı vardı temsilciliğin.

Aşısızlara kibarca ‘gelmeyin’ denilen kahvaltıya  damga vuran isim Mustafa Bozbey oldu.

Bakın Bozbey neler söyledi:

“Geliyor gelmekte olan diyoruz ama biz ne yapıyoruz? Sadece genel başkanın açıklamaları ve haftada 3 gün bize oy vermeyen kesimleri ikna etmek için halkla buluşması bize yetecek mi? Sosyal medyadan poz verip, fotoğraf paylaşmakla, kendimizi ve bir de çocuklarımız ile torunlarımızı kandırabiliriz.

Altınşehir Mahallesi’nin 323 üyesi hemen sahaya inmeli, çalmadık kapı bırakmamalı. Üyelerimiz toplumun kılcal damarlarına kadar uzanmalı. Herkes İnegöl’ü söylüyor ama Ankara Yolu Altı ve  Osmangazi’nin alt mahallelerinde  bize oy vermeyen seçmenin dönüşümünü sağlamalıyız.”

Bozbey, bu sözlerinin ardından çok tartışılacak bir iddiayı dile getirdi:

2023’ü kutlayacağız ama nasıl kutlayacağız? 2023 seçimleri, yerel seçimlerin de kaderini etkileyecek. Eğer cumhurbaşkanlığı seçiminde değişim yaratamazsak, gidip evimizde oturalım. Zaten değişim olmazsa, bizi aday yapmazlar. Moralinizi bozmak istemem ama çocuklarımız ve torunlarımız adına kendimi sorumlu hissediyorum.”

Evet Bozbey’in özeleştiri içeren konuşması böyle.

Özellikle, “2023 seçimlerini kazanamazsak, bizi aday yapmazlar” sözleri çok tartışılır.

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X