Altıntaş ve Göynüklü’de imar planı anlatıldı

Mudanya Belediyesi Altıntaş ve Göynüklü Mahalleleri’ne ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarını bölge sakinlerine sunarak bilgilendirme yaptı.

Altıntaş ve Göynüklü’de imar planı anlatıldı

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkan Yardımcısı Hakan Karademir ve birim amirlerinin katıldığı toplantı, Altıntaş ve Göynüklü mahalle kahvelerinde Altıntaş Muhtarı Hüseyin Bayram ve Göynüklü Mahalle Muhtarı Turgay Demirci ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Belediye Başkanı Türkyılmaz, “Bu çalışmayı yaparken kimsenin mağdur edilmeyeceği bir plan çalışması olacak dedim. Bu çalışmaların planlarını getirip sizlerin önüne koyup, sizlerin de fikirlerini alacağı sözünü gerçekleştiriyoruz. Sizler için, Altıntaş ve Göynüklü için en uygun imar planını gerçekleştireceğiz. Benim söylediğim bu planlar Mudanya’nın Anayasası olacak. Bir kez yapılıp konuşulup tartışılacak ve bir daha bu planlar değişmesin ve insanlar kaçak yapılaşmaya gitmeyip ceza ödemesin. Bizim amacımız güzel kentimiz mahallelerimizle birlikte daha güzel ve sağlıklı yapılara kavuşsun istiyoruz” dedi.

SİZLERİN FİKİRLERİ ÖNEMLİ

Plan çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, “Altıntaş ve Göynüklü Mahalleleri’nde bugüne kadar 1/1000 ölçekli imar çalışmaları yapılmamış. Bu eksikliği görüp iki merkezde plan çalışması başlattık. Bundan sonra da verilerin toplanmasının ardından karar verme çalışmasını başlatacağız. Sizlerin fikirleri çok önemli. Sizler mahallenizin ne şekilde planlanacağını görmeden kendi parseline bakmadan bu plan çalışmalarını meclise sunmayacağız. Kararlar verilene kadar açık bir süreç işleteceğiz ve daha sonra da onay sürecine geçeceğiz” dedi.

Karademir, bu çalışmaların ardından bugüne kadar imar planı çalışması yapılmamış mahallelerde de bu çalışmayı başlatacaklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X