Altıparmak’a anı duvarı

Büyükşehir Belediyesi, ‘Yüzen Taşlar’ heykelinin de bulunduğu Altıparmak’taki alanda ‘İlklerin Şehri Bursa’ temalı anı duvarı ve dikey bahçeler oluşturdu. Başkan Aktaş, yapılan düzenlemenin meydana anlam kazandırdığını söyledi.

Altıparmak’a anı duvarı

Altıparmak’ta Yüzen Taşlar heykelin arka kısmında bulunan şelalenin yerine ‘İlklerin Şehri Bursa’ temalı anı duvarı oluşturuldu. Zamana bağlı olarak yıprandığı için şelale duvarı ve meydanda yeni bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, 30 metre uzunluğunda ve 3.25 metre yüksekliğinde tasarlanan duvardaki çalışmaları tamamladı. Anı duvarı, bazalt taş içinden tarihe açılan renkli bir pencere görünümüyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Anı duvarında, Bursa’nın ilk değerleri parlak, akrilik zemine basılan resimlerle betimleniyor. Bursa’nın tarihi gelişimini, öncülüklerini, değerlerini yansıtan resimlerin açıklamaları, üstlerinde yer alan QR kodlar aracılığıyla akıllı telefonlarda rahatlıkla okunabiliyor ve pek çok ek bilgiye ulaşılabiliyor. Çevre düzenlemesinin de yapıldığı meydan, dikey bahçeleri ve ışıklandırmasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

“BÖLGE ANLAM KAZANDI”

Yapılan düzenlemeleri AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ile birlikte yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bursa’da birçok insanın hatırasını barındıran nice meydanlar bulunduğunu söyleyen Aktaş, Altıparmak’ta böyle bir meydanın oluşturulduğunu belirtti. Aktaş, “ Altıparmak Meydanı’nda önceki dönem belediye başkanımız tarafından yaptırılan ‘Yüzen Taşlar’ heykelimiz bulunuyor. Alanın revize edilmesi gerekiyordu. Bu manada bazı çalışmalar yaptık. Proje kapsamında ‘İlklerin Şehri Bursa’ temalı anı duvarımız hayata geçirildi. Bursa, birçok ilke ev sahipliği yapıyor. Duvar, tüm zamanlara açılan değerli bir anıt niteliği taşıyor. Yüzen taşlarımız ve çevresi, zemin, gelişi güzel duran bankamatikler revize edildi. Dikey bahçeler oluşturuldu. Gece aydınlatması ve gündüz görseliyle güzel bir görüntü ortaya çıktı. Bu çalışmalarla eski stadyum alanı olan Millet Bahçesi ile Altıparmak tekrar değer ve anlam kazanmaya başladı” dedi.

“TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

Bursa’nın her bir köşesinde çalışmaların sürdüğünü dile getiren Aktaş, Osmangazi Kent Meydanı’nın karşısındaki alanda yıkımın bittiğini ve yakın zamanda cephe sağlıklaştırma işlemlerinin başlayacağını kaydetti. Aktaş, “Hanlar Bölgesi etrafındaki yıkımlar ve düzenlemeler, Çelik Palas’ın arkasındaki Çekirge Teras Projesi kapsamında kötü binaların ortadan kaldırılması, spor salonu ve benzerlerinin de ortadan kaldırılması çalışmaları sürüyor. Bunlar, Bursa’nın her bir köşesinin yeşille ve tarihle bezenmesi adına yapılan hamlelerdir. ‘Payitaht Bursa’da tarih ve yeşil tekrar gün yüzüne çıkıyor’ sloganının altını doldurmak adına bu hamleleri yapıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X