Altun’dan KHK eleştirisi

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, 675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler’in PKK, FETÖ/PDY ve benzeri terör yapılanmalarının mensuplarına yarayabileceği iddiasında bulundu.

Altun’dan KHK eleştirisi

Baro Başkanı Gürkan Altun, 15 Temmuz darbe kalkışmasına halkın yanı sıra bütün STK’lar ve siyasi partilerin direndiğini belirterek, ‘Bu, ülkemiz, hukukumuz ve demokrasimiz açısından büyük bir şanstı. Ancak bugün geldiğimiz noktada, bu şansın kanun hükmünde kararnameler eliyle kötüye kullanılmaya başlandığını görmekteyiz. OHAL’in ilan edildiği günden bugüne çıkarılan KHK ve yapılan kötü uygulamalar ülkemizin hukuk ile demokrasiden uzaklaşmasına sebep olmuştur” dedi.

Gürkan Altun, KHK’larla ilgili ise, ’29 Ekim 2016 günü yayımlanan 675 ve 676 sayılı KHK’lar, adil yargılanma, savunma hakkı, hukuk güvenliği, hak ve adalete erişmeyi ortadan kaldıran düzenlemeler içeriyor. Hukuka aykırı bu düzenlemelerin ortadan kaldırılarak ülkemiz içinde gerekli güven ortamının tesisi ertelenmeyecek önemli bir beklentidir. Savunma hakkının KHK ile kısıtlanması, zorlaştırılması ancak ve ancak PKK, FETÖ/PDY ve benzeri terör yapılanması içerisindeki gerçek faillerin işine yarayacağı gibi, yargının tarafsızlık ilkesini yaralayacağı da muhakkaktır. Adil yargılanma hakkının ihlali niteliğindeki bu düzenlemeler yargıya olan güveni azaltacağı gibi, PKK, FETÖ/PDY ve benzeri terör yapılanmasına yönelik davalarda gerçek suç faillerine verilmesi muhtemel cezaları da tartışılır hale getirecektir. Toplumun birlikte yaşayabilmesini düzenleyen tek şey hukuktur. Kamu yönetiminde de aslolan hukuka bağlılıktır. Bu zor günlerde hukukun hepimiz için vazgeçilmez olduğu ve gerekli olduğunu hatırlatmakta yarar görmekteyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X