Altyapı şenlendi!

Timsah Güney Afrika’dan sonra gurbetçi pazarına da girdi. Bursaspor’un U-21 takımına Düsseldorf’tan Berkan Durdu ve AKA Linz’den Erol Zümrüt, Yeşil Bursa’ya ise Hertha 06’dan Ali Ayvaz transfer edildi.

Altyapı şenlendi!

TOLGA ÖZTAŞ

Türkiye’de oyuncu yetiştirme konusunda bir numara olan Bursaspor’un altyapısı kendisini geliştirmeye devam ediyor.

Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Adnan Örnek ile birlikte ilk olarak Nijerya’dan yetenekli gençleri Vakıfköy’e kazandırılmıştı. Artık sıra Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu ve Nuri Şahin gibi gurbetçi oyuncuları erkenden keşfetmeye geldi… Bursa’ya gelen gurbetçi oyuncular dün Vakıfköy’e ilk idmanlarına da çıktı.

ÇOK YÖNLÜLER

Sırasıyla tanıyalım bu gençleri… İlk olarak U-21 takımında oynayacaklarla başlayalım. Avusturya Linz Football Academy’den kadroya katılan Erol Zümrüt, 2 Mart 1999 doğumlu. 17 yaşındaki genç yetenek her iki kanatta oynarken 2 ayağını da etkili şekilde kullanabiliyor. Almanya Düsseldorf’tan alınan Berkan Durdu da 26 Kasım 1998 doğumlu ve 8 ile 10 numara mevkilerinde oynuyor. Ancak 18 yaşındaki oyuncu daha antrenmana çıkmadan bir kas problemi yaşadı ve 2 hafta sonra takımla çalışmaya başlayacak.

SÜRPRİZ YAŞANABİLİR

Yeşil Bursa’ya transfer edilen 1996 doğumlu Ali Ayvaz ise FC Energie Cottbus altyapısından yetişirken bu sezon başı Almanya 5. Lig ekiplerinden Herhta 06’ya transfer olarak profesyonelliğe adım attı. Yarım sezonda 15 maça çıkan 20 yaşındaki sağ kanat oyuncusu 3 gol atıp 4 de asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. 1.5 yıllık sözleşme imzalanan oyuncunun beklentileri karşılaması halinde Bursapsor A takım ile sezon başı kampına katılması hiç sürpriz olmaz…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X