Altyapı ve içme suyuna 400 milyonluk yatırım

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e 4 yıl içerisinde 500 milyon liralık yeni yatırım yapılacağını bildirdi. Altyapı ve içme suyu ile ilgili 400 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Altyapı ve içme suyuna 400 milyonluk yatırım

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından İnegöl Devlet Hastanesi çalışanlarına ve hasta ile hasta yakınlarına verilen iftara katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e yapılması planlanan yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Yeni dönemde Mesudiye ve Hocaköy Mahallelerinde iki ayrı ortaokulu hizmete açacaklarını belirten Şahin, “Bir İmam Hatip Lisesi ve bir ortaokulu daha gelecek yılın eğitim programlarına aldık. Bir meslek lisesi açığımız kaldı. Güzel Sanatlar Lisesi binası da gelecek yılın yatırım programına alınacak” dedi.

İÇME SUYU BARAJI

Hocaköy içme suyu barajı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Şahin, “3.5 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen barajımızın inşaatını inceledik. İnegöl’e 22 milyon metreküp kaliteli dağ suyunu 95 metre yüksekliğinde barajda toplayacağız. Bursa’nın ikinci büyük içme suyu barajı olacak. En büyük barajlarından biri olacak. Kamulaştırılmaları ile beraber 150 milyon liraya yakın bir yatırım. Bu yatırımları yerel idare olarak yapmak mümkün değil. Merkezi idarenin gücüyle ancak kazandırabiliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de 150-200 milyonluk yatırımla İnegöl’ün altyapısını komple değiştirecek. 4 sene içerisinde İnegöl’de sadece altyapı ve içme suyu ile alakalı 400 milyon liralık bir yatırım devreye almış olacağız” diye konuştu.

İnegöl Üniversitesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, KYK Kız Yurdu’nun hazır hale geldiğini, bu dönem açılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X