Altyapıdan en çok para kazanan kulüp Bursaspor

Sattığı 12 futbolcudan tam 27 milyon 200 bin Euro’luk gelir elde eden ve takasta 8 ismi kadrosuna katan yeşil beyazlılar, ayrılış sürecinde bu isimlerle büyük sıkıntı yaşadı.

Altyapıdan en çok para kazanan kulüp Bursaspor

Bursaspor alt yapısı tam bir hazine…Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerinde yetişen yıldızlar adeta Türk futboluna yön vermeye başladı. Yeşil beyazlı kulüp son dönemlerde kendi yetiştirdiği isimlerle sürekli bir sorun yaşasa da alt yapısından en çok para kazanan kulüplerinden başında geldi.  

Son yıllarda tam 12 futbolcusunu başka takımlara gönderen Timsah, 27 milyon 200 bin Euro’luk gelirin sahibi oldu. Rekor 7 milyon Euro ile Ozan Tufan’da. 

SERDAR 3.SIRADA

Fenerbahçe’ye verilen genç oyuncu, Bursaspor’a büyük bir para kazandırırken, Volkan Şen hem Trabzonspor’a hem de Fenerbahçe’ye gidişinde 6 milyon 100 bin Euro gelir sağladı. Ancak her iki isim de yeşil beyazlı renklerden olaylı bir şekilde ayrıldı ve büyük tepki çekti. Bu ikiliyi takip eden isim ise önceki gün Galatasaray’a transfer olan Serdar Aziz’de oldu. 4.5 milyon Euro’nun yanı sıra Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal bonservisleriyle yeşil beyazlılara verildi. 

ŞİMDİKİ YILDIZ ADAYLARI

Sercan Yıldırım 3 milyon Euro ve Musa Çağıran karşılığında 2011 yılında Galatasaray’ın yolunu tutarken, Enes Ünal ise Premier Lig’in dev ekibi Manchester City’e 3 milyon Euro karşılığında gitti. Yetiştirdiği yıldızları elinde tutmakta zorlanan fakat iyi paralara satan Bursaspor’un şimdi de önünde Kubilay Kanatsızkuş, Emirhan Aydoğan, Mert Örnek, Furkan Emre Ünver ve Muhammed Şengezer gibi yıldız adayları bulunuyor. 

İŞTE RAKAMLAR

Ozan Tufan; 7 milyon Euro

Volkan Şen; 3 milyon 600 bin Euro+2,5 milyon Euro

Serdar Aziz; 4.5 milyon Euro+Sercan Yıldırım+Bilal Kısa+Furkan Özçal

Sercan Yıldırım; 3 milyon Euro+Musa Çağıran

Enes Ünal; 3 milyon Euro

Serdar Kurtuluş; 1 milyon dolar+Pancu+Sinan Kaloğlu+Eser Yağmur

Serkan Kurtuluş; 1 milyon Euro

Batuhan Altıntaş; 400 bin Euro

Oğulcan Çağlayan; 400 bin TL

Muhammet Demir; 900 bin TL+Ahmet Arı

Eren Albayrak; 700 bin TL

Doğanay Kılıç; 700 bin TL

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X