Altyapıya 40 milyon TL

BUSKİ’den Gemlik Kumla Mahallesi’ne 40 milyonluk dev alt yapı yatırımı ile ilgili çalışmalar başladı.

Altyapıya 40 milyon TL

CEMAL KIRGIZ

Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve BUSKİ işbirliğiyle yapılacak çalışmalar kapsamında yaz aylarında nüfusu 100 bine yaklaşan turistik Kumla Mahallesi’nin tüm alt yapısı yenilenecek. 

Gemlik’ten sonra Umurbey ve ardından Kumla Mahallesi’nde yatırım atağına kalkan ekipler, kanserojen madde içeren asbestli boruların da değişeceğini açıkladılar. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli, BUSKİ İçme Suyu Daire Başkanı Mehmet Koz ve Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz’un yanı sıra teknik ekiple bir araya geldiler. 

Turistik Kumla Mahallesinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinin tamamen yenileneceğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, alt yapı hamlesinin arıtma tesisi ile destekleneceğini vurguladı. 

50 YIL SIKINTI YOK

Kamulaştırması tamamlanan arıtma tesisi yapım ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini bildiren Yılmaz, Kumla Mahallesi’nin sağlıklı alt yapı başta olmak üzere, sağlıklı içme suyuna kavuşacağını ifade etti.

Çalışmaların başladığını bildiren Yılmaz, alt yapı yenileme sürecinde yaşanacak sıkıntılara karşı gerekli önlemleri de aldıklarını anlatttı. Yılmaz, 160 milyon liralık Büyük Kumla Barajı’nın da 2016 Ekim ayında hizmete gireceğini ve ilçenin 50 yıllık içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X