Altyapıya köklü çözüm

BUSKİ’nin Yenişehir’e bağlı köylerde gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yeni içme suyu depolarının inşa edildiğini ve içme suyu ve kanalizasyon hatlarının döşendiğini anlattı.

Altyapıya köklü çözüm

GÜRHAN ADANA

Sağlıklı ve güvenilir içme suyu için su depolarının yerine yenilerinin inşa edildiğini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Akçapınar, Söylemiş, Subaşı, Mahmudiye ve Papatya Mahalleleri’ndeki 50 ila 100 ton kapasiteli su depolarının yerine 200’er ton kapasiteli yeni depolar inşa ediliyor. Bu mahallelerdeki çalışmalarda depoların kaba inşaatları bitirildi. İncirli Mahallesi’nde ise yeni depo için temel çalışmasına başlandı” dedi.

BUSKİ’nin 6 mahallede gerçekleştirdiği bu çalışmaların toplam tutarının 900 bin TL’yi bulduğunu anlatan Çelik, su depolarının önümüzdeki yıl bahar aylarında kullanılmaya başlanacağını kaydetti. Su depolarının yanı sıra içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çelik, “Toprakdere Mahallesi’nde içme suyu ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Gökçesu ve Marmaracık Mahalleleri’nde içme suyu hatları yenilendi, kanalizasyon çalışmaları sürüyor. Karabahadır Mahallesi’ndeki kanalizasyon çalışması tamamlanırken, Demirboğa Mahallesi’ndeki kanalizasyon çalışmasına devam ediliyor” diye konuştu.

ARIZALAR OLUŞUYORDU

Çelik, başka bir ihale kapsamında ise Çeltikçi ve Yolören Mahalleleri’nin içme suyu şebekelerinin geçen yıl döşendiğini, bu yıl da kanalizasyon şebekesini yenileme çalışmalarının başlatıldığını kaydetti. 20-25 yıl öncesine ait altyapıların, 2 yıldan bu yana yenilendiğini kaydeden Çelik, “Şebekenin ekonomik ömrünü doldurması yüzünden sık sık arızalar oluşuyordu. Altyapıyı tümden yenileyerek bu alanda yaşanan sorunlara köklü çözümler bulunuyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X