‘Amacımız gençlere destek vermek’

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ömer Berksun, “Amacımız köylü gençlerimizi köylerinde tutup, onlara destek vermek” dedi.

‘Amacımız gençlere destek vermek’

ÖMER BİLİK

Kırsal nüfus ve tarımda verimliliği arttırmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 250 Örnek Köy Projesi içerisinde Mudanya’nın Çayönü köyü de örnek olarak gösterildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü, Mudanya Ziraat Odası ve Mudanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katılımıyla Mudanya Çayönü Mahallesi’nde çiftçi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Çayönü’ndeki toplantıya, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun, Mudanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru, Ziraat Odası Başkanı Raif Döner ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda tarım, hayvancılık, kırsal kalkınma, genç çiftçi hibe desteklemeleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvancılık projeleri konusunda bilgi verilerek, mahalle sakinleri ile görüş alış verişinde bulunuldu.

Hayvancılık işletmelerine yüzde 40-70, kırsal alanda yapılacak yatırımlara da yüzde 55 hibe desteği verileceğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, “Biz Bakanlık olarak toprağı suyla çiftçilerimizi de bilgiyle buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

36 MİLYON TL HİBE…

TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun da, “TKDK Bursa İl Koordinatörlüğü olarak IPARD-2 programını uygulamaktayız. 2016’dan bugüne kadar IPARD-2’nin bir ve iki başvuru ilanının ardından 21 Aralık 2017 tarihinde de üçüncü başvuru ilanına çıktık.

Süt ve besi hayvancılığı, kaz yetiştiriciliğinden mantar üretimine, kırsal turizmden zeytinyağı tesislerine, yenilenebilen enerji tesislerine kadar toplamda 16 başlıkta hibe desteklerimiz verilmektedir. Üçüncü çağrıda Bursa’da toplamda 67 projeye 72 milyonluk proje ücreti geldi.

Bu projelere toplamda 36 milyon lira hibe desteği vereceğiz. Üçüncü çağrı ilanına gerçekten beklentinin üzerinde başvuru geldi. Buradan gençlere çağrıda bulunarak başvurularını bekliyoruz. Amacımız köylü gençleri köylerinde tutup onlara destek vermektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X