“Amacımız kamunun şeffaflaşması”

Kamu Politikaları Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Açık Veri-Açık Devlet’ panelinde; bireysel ve kurumsal düzeyde veriye erişimin kolaylaşması, devletin şeffaflaşması, kurumlar arası bilgi paylaşımı ve işbirliğinin geliştirilmesi konusu masaya yatırıldı.

“Amacımız kamunun şeffaflaşması”

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Ördekli Kütür Merkezi’nde düzenlenen ve AK Parti eski İl Başkanı Sedat Yalçın’ın moderötürlüğünde gerçekleşen ve Prof. Dr. Yaşar Tonta, Doç. Dr. M. Zahit Sobacı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Aslan Avşarbey ve TEPAV Program Direktörü Emre Koyuncu’nun da konuşmacı olarak katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Kamu Politikaları Enstitüsü Başkanı Tahsin Bulut, amaçlarının kamu yönetiminin şeffaflaşması olduğunu belirtti. 

Bulut, Açık Veri-Açık Devlet kavramının devletin her türlü veriyi özellikle yerel yönetimlerin vatandaşla, sivil toplumla, kurumlarla paylaşması ve bu kesimlerin bu bilgileri serbestçe kulanabilmesine olanak sağladığını belirterek, özetle kamu yönetimlerinin şeffaflaşması anlamına geldiğini söyledi. 

İktidarı belirleyen seçmen kitlesi olan vatandaşın devletin nasıl idare edildiğine dair bilgilere ulaşması gerektiğine dikkat çeken Bulut, “Yöneticilerin, devletin vatandaşıyla neyi nasıl yaptığına, topladığı vergileri nasıl kullandığına, yatırımları nasıl yaptığına dair bütün bilgileri paylaşması gerekiyor. Açık veri açık devlet bu kapıyı zorlayan bir kavramdır ve bu dünyanın gelişmiş ülkelerinin gündeminde etkin bir şekilde var. Biz de Türkiye’nin gündeminde olsun istiyoruz. İlk defa böyle bir konuyu gündeme getiriyoruz. Umarız bu sayede kamu dairelerinin daha şeffalaşmasına fayda sağlar diye konuştu. 

“SOSYAL MEDYA POLİTİKASI ÜRETMELİYİZ”

Açık yönetim ilkesinin yaşama geçirilmesiyle sosyal medya arasındaki ilişkiye değinen Doç. Dr. M. Zahit Sobacı da, sosyal medyanın ciddi anlamda kamusal hizmetleri iyileştirmeye yönelik gerek seçilmiş, gerekse atanmış yetkililerin hakla daha sağlıklı bir iletişim kurmaya yönelik önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, politik figürlerin, siyasetçilerin, özellikle belediye başkanlarının biraz da haklı olarak siyasetin doğası gereği kendini tanıtma aracı olarak kullandıklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X