Aman dikkat! Gözler dönüş yolunda

9 günlük bayram tatili  sona eriyor. Uzun yola çıkanlar, evlerine geri dönüyor. Üzücü kazaların yaşanmaması için ne olur kurallara uyun.

Aman dikkat! Gözler dönüş yolunda

ENVER AKASOY

Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatili başka şehirde geçirenler, pazartesi mesainin başlayacak olmasıyla artık dönüşe geçiyor. Ancak, ne var ki bu bayram tatilinde de yollar kan gölüne döndü. Sadece 7 gün içinde yurdun çeşitli yerlerindeki kazalarda 100”e yakın kişi öldü, bir o kadar kişi de yaralandı.

SON GÜNE DİKKAT

Karayollarındaki  trafik yoğunluğunun hafta sonu daha da artabileceğine dikkat çeken yetkililer, sürücüleri üzücü kazalara sebebiyet vermemeleri için uyarıyor. Direksiyon başına geçenleri dikkatli olmaya davet eden uzmanlar, yola uykusuz çıkılmamasının altını çiziyor. Kazaların başlıca sebepleri arasında ise aşırı hızın geldiğini bildiren yetkililer, ‘Asla hız yapmayın. Kurallara harfiyen uyun’ diyor.

MUTLAKA DİNLENİN

Kazalardan korunmanın tek yolunun bu tavsiyeleri harfiyen yerine getirmekten geçtiğini ifade eden uzmanlar, ‘Yola, sabah erken saatlerde çıkmayı tercih edin. Yola çıkmadan bir gün önce dahi alkol alınmamalı ve erken uyunmalıdır. Yolculuk sırasında uyku getirebilecek ilaçlardan da uzak durulmalıdır. 2 saatte bir 15 dakikalık mola verilmelidir. Çünkü uyku, kaza riskini 8 kat daha arttırır’ şeklinde konuştu.

75.jpg

SIKI DENETİM VAR

Uzun tatilde artık sona yaklaşılmasıyla trafik ekipleri  alarm durumuna geçti. Şehirlerarası yollarda 
denetimlerini sıklaştıran ekipler, hız kontrollerine de ağırlık verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X