Amasya’da Üniversite Adaylarından Sınav Sonrası Tepki

Amasya Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavının 648 öğrencinin girdiği birinci aşaması sonrası…

Amasya’da Üniversite Adaylarından Sınav Sonrası Tepki

Amasya Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavının 648 öğrencinin girdiği birinci aşaması sonrası toplanan bir grup öğrenci adayı, sınavın şeffaf yapılmadığını iddia ettiler. Kahramanmaraş’tan sınava hazırladığı öğrencilerini Amasya Üniversitesi’nin tüm öğretim görevlilerine güvenip sınavın şeffaflığına inanarak getirdiklerini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni İlhan Aydınlık, “Çok zor şartlar altında geldiler. Hepsi işçi ailelerinin çocukları. Hepsinin beklentisi var. Hiçbir şekilde sınavın şeffaf ilerlemediğini düşünüyoruz biz. Gerekirse sınavın tekrarlanmasını veyahut da sınavın daha şeffaf hale getirilmesini istiyoruz” dedi. Amasya Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda 556 erkek, 92 kız öğrencinin girdiği elemelerde içeriye 5’er, 10’ar kişilik gruplarla öğrencilerin alındığını söyleyen Aydınlık, “Dışarıdaki 500 kişi 10 kişinin ne yaptığını bilmiyor. Diğer illerde, tüm illerde mesela sınav yapılırken Kahramanmaraş’ta, İstanbul’da, Mersin’de olsun. Sınavlar ekranla, yani televizyonla içerideki kameradan dışarıya yansıtılıyor. Ama bu Amasya Üniversitesi’nde olmadı” diye konuştu. Şanlıurfa’dan sınava gelen Serdar Kabak da sınavda şeffaf davranılmadığını öne sürerken, arkadaşı Serhat Cantekin ise, “Saat 17.00’de sınav bitiyordu. Son 20 kişilik bir grup girdi. Ortalığı talan ettiler. Hani diyoruz Usain Bolt gelse adam atlet, dünya rekortmeni bunu yapamaz. 20’si de kazandı. İstanbul grubu adamlar. Ne bağlantıları olduğunu bilmiyoruz” şeklinde konuştu. Değişik illerden gelen öğrenciler, bir süre üniversite önünde durduktan sonra dağıldı. Polis ekipleri de etrafta önlem aldı. REKTÖR YARDIMCISI GÖKDERE: “HER ŞEY KAYITLI OLDUĞU İÇİN ONLARIN HER TÜRLÜ HAKLARININ TEMİNATI BİZİZ” Ön eleme sınavında adayların her birine ikişer sefer hak vermek kaydıyla bin 300 deneme yapıldığını ve zikzak testinin uygulandığını açıklayan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, “13-14 kişilik öğrenci grubumuzun itirazları oldu. Onları daha sağlıklı değerlendirebilmek için inşallah yarın o görüntüleri de ayrıntılı şekilde inceleyeceğiz ve sonuçlandıracağız. Perşembe günü de inşallah sınavımızı sağlıklı şekilde yapacağız” dedi. Sınavın her anının iki farklı kamerayla takip edildiğine ve ortaya çıkan sonuçların salise boyutuna kadar incelendiğine değinen Prof. Dr. Gökdere, “Her şey kayıtlı olduğu için onların her türlü haklarının teminatı biziz. Bundan emin olsunlar. Her türlü sonuç, her türlü şey şeffaf bir şekilde açıktır. Biz bunu her zaman öğrencilerimize açıklamaya hazırız. Öğrencilerin haklarını korumak bizim görevimiz. Emin olsunlar. Biz kesinlikle hiç kimsenin hakkının kimseye geçmesine müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı. Sınavın sonunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 25 erkek ve 15 bayan öğrencinin kaydı alınacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X