Amatör kulüplere vergi müjdesi!

Spor Bakanı Kılıç, “Amatör spor kulüplerimizin yaptıkları harcamalarla ilgili olarak daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacağız” dedi.

Amatör kulüplere vergi müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Maliye Bakanlığı ile beraber amatör spor kulüplerine yönelik önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini söyledi. Kılıç, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Samsun Amisos Tesisleri’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye’de 5 milyon 700 bin lisanslı sporcu, 13 bin 452 spor kulübü olduğunu söyledi. Kılıç, bu spor kulüplerine 2014 yılında malzeme yardımı yapıldığını anımsattı.

TESİSLERLE DONATIYORUZ

Yoğun bir tesisleşme çalışması içinde olduklarını anlatan Bakan Kılıç, ciddi anlamda spor salonu, havuz, açık spor alanları yaptıklarını, özellikle son dönemde Türkiye’nin dört bir yanında mahalle tipi tabir edilen, futbol, halı saha ve aynı zamanda sadece tek parça olmayan basket sahası yapım çalışmalarının başladığını belirtti. Amatör spor kulüpleri için de birtakım çalışmaları olduğuna işaret eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

MADDİ KAYNAK SAĞLANACAK

“Yakın zamanda Maliye Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Bunu da Samsun’dan duyurmuş olalım. Amatör spor çalışmalarıyla ilgili olarak, harcanan tabi bir maddi kaynak var kulüpler tarafından. Bunun vergisi noktasındaki, düşürülmesiyle ilgili olarak bir çalışma konusunda Maliye Bakanımızla mutabık kaldık. Amatör spor kulüplerimizin yaptıkları harcamalarla ilgili olarak daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacağız. İnanıyorum ki Türk sporunun desteklenmesi anlamında, maddi kaynak bulması anlamında çok daha farklı bir noktaya gelebiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X